Як влітку запобігти кишковим інфекціям? [+ПОРАДИ]
Начальник епідвідділу Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області Віктор Мороз розповідає:
— Причини харчових отруєнь та інфекційних захворювань — порушення технології приготування страв, їх неправильне зберігання, недотримання правил особистої гігієни як виробниками продовольчої сировини та продуктів харчування, так і споживачами у побуті, — говорить Віктор Мороз.
Найбільш небезпечні продукти харчування для розвитку інфекції — це багатокомпонентні салати (у першу чергу заправлені майонезом і сметаною), кондитерські вироби з кремом, вироби з рубленого м'яса (котлети, рулети, паштети), холодець та інші. На поверхні неретельно вимитих фруктів та овочів можуть знаходитися збудники інфекційних захворювань, зокрема вірусних інфекцій.
10 золотих правил: як уникнути харчових отруєнь
— Сьогодні розроблено ефективні схеми лікування кишкових інфекцій, які враховують вік хворого, реакцію його організму на лікувальні препарати, наявність супутніх хвороб, чутливість мікроорганізмів до того чи іншого медикаменту. Лікування кишкових інфекцій (а втім, і всіх інших інфекційних хвороб) має проводитись суворо індивідуально, комплексно, із застосуванням найдоцільніших засобів та методів. А це може зробити тільки лікар, — наголошує Віктор Мороз. — Безконтрольне, неправильне вживання антибіотиків та інших антибактеріальних препаратів призводить до того, що в кишечнику гинуть не лише збудники хвороби, а й корисні бактерії. Хвороба може перейти в хронічну форму з розвитком дисбактеріозу, а це дуже важко піддається лікуванню. Звертатися до лікаря слід при перших ознаках недуги, інакше ускладнюється її перебіг і створюється загроза розповсюдження збудників.
Відтак, фахівці радять дотримуватись елементарних правил гігієнічних норм, щоб забезпечити комфортні умови собі та своїм близьким аби не захворіти гострими кишковими інфекціями, та провести літній сезон із задоволенням.
Гострі кишкові інфекції — це велика група захворювань, що мають ознаки інтоксикації і ураження шлунково-кишкового тракту. Збудники цих хвороб — окремі групи бактерій (шигели, сальмонели та інші), умовно-патогенні мікроби (стафілококи, протей), віруси (ротатвіруси, ентеровіруси) та гельмінти (лямблії, амеби).
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Брудні руки та продукти зі стихійних ринків вкладають рівнян на лікарняні ліжка
Як уберегтися від кишкових інфекцій
У рівненському дитсадку масово потруїлись діти

Як боротися з алергією на пилок

Не для всіх час цвітіння рослин — це найкраща пора року. Особливо неприємна вона для людей, які страждають на сезонні алергії. Навесні та влітку алергія часто з’являється на пилок рослин. Це ще має назву — поліноз.
переглядів: 257
Які квіти саджати на могилі: красиві та невибагливі варіанти

Догляд за могилою — це не лише прояв пам’яті, а й спосіб виразити любов та повагу до померлого. Одним із важливих елементів впорядкування місця поховання є висадка квітів та рослин.
переглядів: 1292
Як просунути магазин меблів в інтернеті?

Просто створити інтернет-магазин недостатньо для успіху в конкурентному онлайн-середовищі. Необхідно застосовувати ефективні стратегії просування, щоб залучити аудиторію і, відповідно, збільшити продажі.
переглядів: 240
Обман та час на самоті: астропрогноз на 25 квітня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 25 квітня.
переглядів: 505
УЗД при жировій хворобі печінки: чому зміни видно раніше, ніж у крові

Жирова хвороба печінки (ЖХП) — це повільний процес, який спочатку проходить безсимптомно. Орган працює, зберігає форму, не болить — і саме тому пацієнт дізнається про проблему запізно.
переглядів: 348