5 способів заморозити малину [+ПОРАДИ]
- Важливо також відсортувати ягоди за ступенем стиглості. Перестиглі та пом'яті ягоди одразу ж пересипте цукром. Рожеві, недостиглі краще потім використати для компотів.
- Переберіть ягоди, відділіть плодоніжки та листя, помийте в холодній воді й просушіть на рушнику. Щоб швидше малинки висохли, акуратно накрийте їх ще одним рушником – за кілька хвилин він вбере зайву вологу.
- Якщо не хочете заморозити малину разом з хробаками - ненадовго помістіть ягоди в миску з холодною підсоленою водою. Личинки й жучки швидко спливуть на поверхню. Зберіть їх, обережно вийміть малину для просушування й переробки.

Заморожувати малину можна кількома способами:
1) Розсипом
Спочатку викласти одним шаром на якусь плоску поверхню й покласти на кілька годин у морозильну камеру. А потім пересипати в поліетиленові пакети або контейнери з герметичними кришками.
2) У пакеті чи контейнері
Просто насипають порцію підготовлених ягід у ємність, яка герметично закривається.
3) Пересипані цукром
Акуратно складіть ягоди в ємність шарами. Кожен шар пересипте цукром-піском. Можете класти в морозилку. Таким способом ягоди можна зберігати до 12 місяців.
Варіант для лінивих: просто викладіть порцію ягід у ємність і зверху посипте цукром.
4) У власному соці
Пересипану цукром малину потримайте півгодинки при кімнатній температурі або в холодильнику, щоб ягоди пустили сік. Після цього відправляйте герметично закриті ємності в морозильну камеру.
5. У цукровому сиропі
Підготовлену малину складіть у ємності й залийте попередньо звареним і охолодженим цукровим сиропом. Концентрація – за вашим бажанням.
Залежно від способу заморозки таку малину можна використовувати: для начинки пирогів, пиріжків, вареників, як добавку в йогурти, морозиво, сиркову масу, каші, мюслі, для компотів, киселів, коктейлів, чаїв, соусів, а також для прикрашання тортів та десертів.
Так само можна заморозити ожину та інші ягоди.
Секрети пані Галі
Заморожені заготовки з малини я також використовую для компотів, комбінованого варення та джемів з різних фруктів.
Обожнюю скибочки абрикосів чи персиків у малиновому сиропі; конфітюр з яблук, груш та малини.
А ще люблю швидке малинове морозиво-шербет: ягоди розминаю виделкою з цукром або збиваю у блендері, викладаю пюре у невеликі формочки кладу у морозилку. Часом додаю трохи йогурту або вершків. Іноді роблю такий десерт з кісточками, іноді протираю ягідне пюре через металеве сито.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Цукати з вишні та черешні - рецепти
Цукати з полуниць

Як безпечно зняти скотч із вікон: ефективні методи, які не зашкодять склу

Після святкових декорацій або профілактичного заклеювання вікон задля безпеки українці стикаються з проблемою: як зняти скотч, не пошкодивши скло?
переглядів: 42
Мерехтливі крашанки у тренді Великодня 2025

Цьогорічним святковим хітом у соцмережах стали так звані «мерехтливі» великодні яйця — стильний і простий спосіб оновити традиційне фарбування. Такий ефект можна легко досягти, скориставшись звичайною пляшкою червоного вина.
переглядів: 173
Як мінімізувати ризики стейкінгу?

Стейкінг дає змогу власникам певних криптовалют активно брати участь у блокчейн-мережах. Користувачам це вигідно. Насамперед через заробіток винагород і підтримку проєктів, які їм потрібні. Та й загалом стейкінг доступний завдяки відносно простим алгоритмам. Але тут потрібно враховувати можливі ризики та знати, як їх уникнути чи мінімізувати.
переглядів: 665
Сьогодні буде потужна магнітна буря

Сьогодні, 17 квітня, очікується потужне геомагнітне збурення.
переглядів: 171
Запечена яєчня з фетою та помідорами: поживний сніданок із середземноморським акцентом

Яєчня, запечена з соковитими помідорами та ніжною фетою, – це швидкий і корисний варіант для сніданку чи легкої вечері. Усього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль – і страва готова за лічені хвилини.
переглядів: 147