Страви з кабачків на кожен день [РЕЦЕПТИ] [+Фото]
1.Кабачки, запечені з цибулею і помідорами.
Інгредієнти:
2 молодих кабачки
5 великих помідор
1 велика цибулина
200 гр твердого сиру
сіль, перець, базилік.
Приготування:
Кабачки очистити і нарізати кружечками. Помідори так само кружальцями, цибулю кільцями. Форму змастити рослинною олією, викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори. Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений). Зверху трохи тертого твердого сиру і в духовку на 15-20 хв. Смачна соковита запіканка готова.

2.Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Інгредієнти:
5 невеликих кабачків (1,2кг)
400 гр фаршу
3 середні цибулини
2 ст.л. томатної пасти
7-8 невеликих помідор
100 г твердого сиру (можна і без нього)
4 яйця
150 г сметани
Сіль, перець, соняшникова олія
Приготування:
Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік. Помідори нарізати кружечками. Яйця збити зі сметаною, посолити.
Форму змастити олією, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити сматанно-яєчною сумішшю, посипати тертим сиром. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

3.Фаршировані кабачки.
Інгредієнти:
1 кг кабачків або цукіні
400 гр м'ясного фаршу
0,5 склянки рису
1 склянка сметани
150 гр твердого сиру
1 велика цибулина
2-3 зубчики часнику
зелень - кріп або петрушка
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.
Рис відварити до готовності. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.
Додати у фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень. Цибулю можна додавати і не обсмажену, тоді її потрібно пропустити через м'ясорубку.
Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко. Готуємо сметанний соус. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати приправи на ваш смак. Заливаємо цим соусом кабачки. Посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

4. Кабачковий торт
2 молодих кабачки
4 яйця
1 склянка борошна
Сіль перець
1/2 склянки майонезу
2-3 зубчики часнику
4 помідора
зелена цибуля
Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці, потім злегка віджати їх, щоб видалити зайву рідину. До кабачків додати яйця, борошно, посолити і поперчити. Все змішати, щоб вийшло тісто як на оладки.
Сковороду злегка змастити олією і випікати в ній млинці. Тісто при цьому потрібно просто розмазати ложкою по сковороді, щоб млинці не вийшли дуже товстими. Має вийти п'ять млинчиків. Млинці обсмажувати з двох сторін, потім остудити.
У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати. Помідори нарізати кружечками як можна тонше. Тепер збираємо торт. Кожен шар буде таким: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.
Верхній шар просто прикрашаємо майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі. Готовий торт прибрати в холодильник на півгодинки, можна їсти й відразу.

5. Кабачкова закуска.
Інгредієнти:
1 кабачок середній
2 помідора
1 морквина
130 гр твердого сиру
часник за смаком, майонез, зелень.
Приготування:
Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв. Помідори порізати кільцями. З кабачків злити рідину, обваляти в борошні й обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.
Моркву і сир потерти на дрібній тертці.
Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат. Прикрасити зеленню.

Смачного!
Статті до теми:
Маринуємо кабачки по-корейськи [РЕЦЕПТ]
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]
По-справжньому літнє овочеве рагу з кабачками [ВІДЕОРЕЦЕПТ]

Спортивні журналісти Рівного назвали улюблених та недооцінених гравців “Вереса”

Рівненський клуб “Верес” називають одним з наймедійніших у сучасному футболі. Адже навіть у паузі знову і знову змушує про себе говорити. Іноді скандалами, іноді трансферами, а іноді...
переглядів: 226
Через півроку після загибелі: Рівне прощатиметься із загиблим на Харківщині Героєм Антоном Головатюком

Завтра, 3 липня, місто Рівне та вся громада віддадуть останню шану полеглому захиснику України, солдату Антону Головатюку.
переглядів: 256
Острожчина об’єднується заради Перемоги: ще 50 тисяч гривень для ЗСУ

Острожчина вкотре демонструє єдність, згуртованість і щиру підтримку наших захисників. У селі Плоске відбувся благодійний захід «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ», який став прикладом того, як спільна справа може об’єднати громаду навколо великої мети — підтримки Збройних Сил України.
переглядів: 208
Ціна втраченого щастя: історії рівненських родин, які війна скосила двічі

На Рівненщині все частіше мовчать дзвінки. Там, де мали би лунати дитячі голоси, святкувати дні народження і зустрічати молодят, тепер — тиша, що кричить болем. Є родини, у яких війна вирвала не одного, а двох, трьох найдорожчих.
переглядів: 643
З 1 вересня збільшать кількість годин на предмет «Захист України»

Міносвіти затвердило нове тижневе навантаження для предмета «Захист України» — тепер учні вивчатимуть його дві години на тиждень замість півтори. Зміни почнуть діяти з початку навчального року.
переглядів: 390