Ми у Facebook
04.08.2015, 20:00

Як правильно худнути: поради чоловікам

Як правило, чоловіки, на відміну від жінок, не приділяють належної уваги вазі і не стежать за кількістю своїх кілограмів. Але все змінюється тоді, коли надмірна вага переходить з ряду звичайного незручності, в ряд серйозної загрози здоров'ю.
Статистика свідчить, що близько 20% чоловіків страждають від ожиріння, а адже зайва вага небезпечний такими захворюваннями, як ішемія, гіпертонія, діабет і безліч інших, не менш небезпечних хвороб.
 
Головним аспектом боротьби з надмірною вагою є правильно підібрана дієта і натренована сила волі, щоб зуміти витримати цю дієту. Чоловічі і жіночі дієти разюче відрізняються між собою. Перша і основна відмінність - різна калорійність. За своєю природою, чоловіки потребують більшої кількості калорій - близько 1600-1700 в день.
 
Для того, щоб позбутися зайвої ваги чоловікам варто дотримуватися загальних рекомендацій:

1. Після 18.00 найкраще не вживати важкої їжі. У якості «перекусу» підуть легкі овочеві салати, знежирений кефір або йогурт.

2. Відвідування сауни або лазні - не тільки приємне проведення часу, але і відмінний спосіб позбутися від зайвої води в організмі і втратити пару зайвих кілограм.

3. Необхідно повністю виключити зі свого раціону жирну їжу і фастфуд. Раціон повинен бути повний свіжими фруктами і овочами в різних варіаціях.

4. Щоб закріпити та покращити результат схуднення - потрібно займатися спортом. Якщо немає можливості відвідувати спортзал, то пробіжки, різні фізичні вправи і навіть ранкова зарядка стануть чудовими помічниками в схудненні. Також буде корисно відмовитися від ліфта і ходити пішки.

Якщо чоловік сів на дієту для схуднення і вирішив серйозно зайнятися своїм здоров'ям і зовнішнім виглядом, потрібно виключити з раціону такі продукти:

Алкогольні напої. Алкоголь затримує воду в організмі і викликає набряклість, що в свою чергу, уповільнює процес схуднення. Бажано не вживати протягом схуднення пиво, тому що в ньому міститься велика кількість дріжджів, які сприяють збільшенню ваги. Можна дозволити 1 келих живого пива не частіше 2 разів на тиждень, але для найкращого результату, рекомендується виключити вживання пива.

Також потрібно відмовитися від зажареної, гострої та солоної їжі, яловичини, свинини і знизити до мінімуму споживання цукру.

В дієтичний раціон чоловіків обов'язково повинні входити вітаміни А, В, С, D, Е, кальцій, магній, клітковина і білок. Відмовлятися від м'яса повністю не варто. Під час дієти потрібно вживати біле куряче м'ясо у вареному, тушкованому або запеченому вигляді. Замінити в раціоні харчування м'ясні страви може риба. Кількість споживаної води на добу повинна становити 2-2,5 літра.

Щоб знизити кількість калорій, що надходять в організм, слід вживати їжу, багату вуглеводами. Капуста, морква, буряк, цибуля, часник, солодкий перець, картопля, всі види зелені. Різні каші з круп, кисломолочні продукти з низьким вмістом жирів також сприяють схудненню.
 
Чоловіки потребують більшої кількості калорій, ніж жінки, тому оптимальним варіантом для схуднення є білкові дієти. Харчування, багате білком, допомагає позбутися від почуття голоду в перші дні дієти.

Дотримуючись таких порад, ви зможете поступово втрачати зайву вагу, але для того, щоб результат залишався незмінним, необхідною є постійна робота над своїм тілом та організмом.

Статті до теми:

Чоловіче схуднення: руйнуємо міфи

Як стати моделлю чоловікові





На правах реклами