Ми у Facebook
17.08.2015, 10:30

Чому голодні жінки злі

Мабуть не раз ви чули про те, що голодна жінка - зла жінка. Чи дійсно це так? І який взаємозв'язок між цими двома поняттями?
Ви коли-небуть помічали, що разом з голодом приходить роздратованість, або, навіть агресія? Виявляється усім відома фраза про взаємозв'язок голоду і злості доведена науково. Вся справа - в хімічних процесах, які відбуваються всередині вашого тіла.

Річ у тім, що робота вашого мозку залежить від рівня глюкози в крові. Чим менше ви споживаєте їжі, тим нижчий рівень цієї речовини в організмі.

Якщо ви голодні, то зосередженість знижується, ви постійно допускаєте помилки і взагалі, не маєте бажання доводити розпочату справу до кінця. Багато людей навіть впадають в істерику через відчуття голоду, не розуміючи істиної причини такої поведінки.

Ще одна причина "голодної злості" - рівень хімічної речовини, яку мозок виділяє у моменти голоду. Вона, з одного боку, регулює відчуття голоду, з іншого - вашу агресивність. Тому люди з високою концентрацією цієї хімічної речовини в спинномозковій рідині також, як правило, схильні до імпульсивної агресії.

У багатьох жінок ситуація протилежна - не голод викликає злість, а навпаки. Напевно часто ви ловите себе на думці, що після чергового роздратування з'їли в рази більшу порцію, ніж зазвичай. Основна ціль такого поїдання - відволікання від агресії. Щоб позбутися такої звички, знайдіть інше заняття, яке заспокоїть вас: вишивання, прибирання, прання, догляд за дітьми тощо.

Щоб позбутися стану "голодної злості" варто просто зїсти щось солодке. Таким чином ви підвищите рівень глюкози і заспокоїте свій мозок.
А для того, щоб не допускати агресії через голод, варто все ж виділяти час на перекуси. Чудовим варіантом буде шматочок шоколаду.

Життя коротке і в ньому немає місця для злості та агресії, особливо через голод!

Статті до теми:

Як впоратися з емоціями: поради арт-терапевтів

Топ-5 продуктів, які допоможуть підняти настрій





На правах реклами