Ми у Facebook
02.09.2015, 18:45

У Дубно презентували довгоочікувану книгу

Презентовано нову книгу рівненського письменника Віктора Мазаного «Дубно – зоря століть».

Ця книга – своєрідна розмова з епохами. У формі есе показано окремі знакові фрагменти історії та контексти майже тисячолітнього існування княжого граду на волинській землі. Йдеться і про подвижництво засновників та будівничих міста князів Острозьких, для яких воно було головною резиденцією, і про інші уславлені постаті (Іван Вишенський, Іван Мазепа, Оноре де Бальзак, Тадеуш Чацький, Микола Лисенко, Улас Самчук тощо), котрі тут звершували змісти свого життя. Мова і про події, що мали вплив на гуманітарно-соціальний державний поступ у різні часи. Акцентовано увагу, зокрема, і на новітніх сталих величинах економічної активності міста Дубно.

Вабливий образ міста у виданні створено світлинами автора та члена спілки фотохудожників України, рівнянина Анатолія Похилюка.

Окремі розповіді книги, побудовані як монологи від першої особи, присвячені почесним громадянам міста Дубно – Героям України Борису Возницькому, Володимиру Козявкіну, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка, академіку Миколі Жулинському.

За матеріалами Радивилів.info

Читати також:

Дубенський замок у всеукраїнському рейтингу замків України, які варто побачити

Дубенський замок — історія і драма

Чим нині вражає туристів Дубенський замок [+Фото]





На правах реклами