Ми у Facebook
24.10.2015, 13:30

Яблучне вино в домашніх умовах

Смачне яблучне вино - улюблений напій багатьох гурманів. А виготовити саме таке можна і в домашніх умовах.
Для приготування вина необхідно взяти яблука і помити від бруду. Якщо ви рвете плоди прямо з дерева, мити їх не варто, щоб зберегти власні дріжджі. Потім відокремлюйте серцевину від яблук та пропустіть їх через соковижималку.

Яблучний сік заливайте у скляну тару для вина на 3/4 об’єму. Потім додайте в сік трохи яблучного жмиху, який отримали при віджиманні соку. Це роблять для збільшення кількості яблучних дріжджів у вині.

Засипайте у майбутнє вино цукор, близько 150-200 грам на 1 літр. Цукор можна і не додавати, але тоді міцність вина буде нижча. Потім закрийте ємність з вином водним затвором або медичною рукавичкою, проколеною голкою.Вино необхідно помішувати кілька разів на день, щоб дріжджі розподілялися по всій рідині.

Потім приберіть тару з вином в тепле місце з температурою 22-28 ° С.
Якщо припинилося виділення вуглекислого газу в водяному затворі чи впала гумова рукавичка, яблучне вино готове. Можете відокремити його від осаду, розлити в пляшки і залишити в прохолодному місці. Якщо ви не хочете аби вино продовжувало бродити в пляшках, простерелізуйте їх перед розливом.

Для покращення смаку такого вина ви можете додавати горобину, груші чи сливи.

Смачного!

Статті до теми:

Смачне абрикосове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТ]

Сливове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТИ]

Як приготувати домашнє вино: рецепт від рівнянина Євгена Михайлова





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ