Заготовляємо капусту на зиму: топ-5 цікавих рецептів [+Фото]
1. Салат з капусти "Осінній"
ІНГРЕДІЄНТИ:
капуста білокачанна - 5 кг
морква - 1 кг
цибуля ріпчаста - 1 кг
Перець болгарський червоний - 1 кг
Цукор - 350 гр
Сіль - 4 ст. ложки з верхом
Оцет 9% - 0.5 літра
Олія соняшникова - 0.5 літра
ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту, цибулю, перець порізати, моркву натерти. Все перемішати обережно, не м'яти!!! Додати цукор, сіль, оцет і соняшникову олію, ще перемішати.Разложіть в банки, приминаючи кулачком. Через три дні закрити кришками і прибрати в холодильник. Довго зберігається і смаку не втрачає.
2. Салат з капусти
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків
2,5 кг помідор
1, 5 кг перцю
1 кг морквини
2 кг капусти
1 кг цибулі
4 ст. л. солі
5 ст. л. оцту
1 пучок петрушки
700 гр рослинної олії
1 склянка цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Моркву почистити і натерти на тертці. Огірки помити і нарізати. Капусту нашаткувати. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Болгарський перець очищаємо і ріжемо соломкою. Помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Ріжемо дрібно петрушку. Всі овочі перемішуємо у великій мисці. Готуємо маринад, змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і їм заливаємо овочі. Ще раз все добре перемішуємо. Салат укласти в банки і поставити стерилізувати, 1л банки - 30 хв, 0,5 л банки - 15 хв. Закатати і перевернути, салат укутати. З цієї кількості продуктів виходить 7 літрових банок.
3. Капуста скоростигла
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 кг білокачанної капусти
1 свіжий огірок
2 середні моркви
1 болгарський перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Нашаткувати капусту, на крупній тертці натерти моркву, дрібно порізати огірок і болгарський перець, добре все змішати, укласти щільно в 3-х літрову банку і залити киплячим маринадом.
Маринад для капусти:
1 літр води,
1 ст. ложка солі з верхом,
3 ст. ложки з верхом цукру,
1 ст. ложка 70% оцту.
1 л. маринаду достатньо для 3-х літрової банки з капустою.При подачі на стіл заправте капусту рослинним маслом і поріжте свіжу цибулю. Зберігати мариновану капусту в холодильнику. Багато не готуйте, завжди можна приготувати свіжу партію. З'їли і приготували знову.
4. Капуста по-гурійськи
ІНГРЕДІЄНТИ:
● качан білої капусти,
● буряк,
● часник,
● стручок гіркого перцю,
● чорний горошком перець,
● сіль,
● крутий окріп
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Ріжемо капустину шматками разом з качаном, буряк розрізаємо кружечками, чистимо часник, нарізаємо шматочками перець.
2. У глибоку каструлю складаємо шарами: шматки капусти, потім шматки буряка, потім часточки часнику, і шматочки перцю, перець чорний горошком. Так кладемо шар за шаром, щоб самі вінця каструлі, куди ми все це укладемо залишалося ще вільного місця вгору близько 5 см.
3. Кип'ятимо в іншій каструлі воду і кладемо в неї сіль, розсіл повинен вийти трохи солоніший, ніж звичайний суп.
4. Заливаємо гарячим розсолом укладені шари овочів, кладемо гніт у вигляді перевернутої догори дном тарілки і закриваємо кришкою. Через 4-5 днів капуста готова.
5. Капуста з баклажанами
ІНГРЕДІЄНТИ:
баклажани - 1 кг
капуста свіжа - 1 кг
морква - 300 г
часник - 10 зубчиків
перець гострий - за смаком
перець чорний горошком - 10 шт.
сіль - 1,5 ст. л .
оцет 9% - 0,5 склянки (або за смаком)
Сіль і оцет остаточно можна відрегулювати за своїм смаком.
ПРИГОТУВАННЯ:
Спочатку підготуйте баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани НЕ переварились. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і всі проварилися однаково. Коли баклажани зваряться, викладіть їх в миску і остудіть. Пока баклажани остигають, свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику посудину. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти.
Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часникодавку. Часник і гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати. Баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 см. і додати в миску до інших овочів, додати ще сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі і оцту. Переложіть баклажани з капустою в банки, приберіть в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закривати поліетиленовими кришками або закручувати кришками з різьбою. Їсти таку капусту можна вже через тиждень.
Смачного!
Статті до теми:
Три незвичайні рецепти квашеної капусти
Пісні страви: Капуста з чорносливом та лимоном
Капуста – невідомі факти про відомий продукт
“Чорний Місяць”: 31 грудня останній молодик у 2024 році
Останній молодик у грудні 2024 року буде врожайним. Енергія Козерога допоможе вам спланувати новорічні обіцянки. Це чудова нагода поставити продумані новорічні обіцянки.
переглядів: 341
Мобільна бригада медиків перинатального центру продовжить об’їзд Рівненщини: графік на січень
Протягом січня 2025 року фахівці Обласного перинатального центру відвідають 17 населених пунктів у різних громадах області.
переглядів: 267
У неділю у Рівненській філармонії відбудеться прем'єра "Незвичайної історії на Миколая"
29 грудня о 12:00 в Органному залі відбудеться прем’єра театралізованого дійства "Незвичайна історія на Миколая".
переглядів: 232
До Міжнародного дня кіно: українських фільмів, які варто переглянути
Український кінематограф має багато видатних робіт, які варто побачити кожному.
переглядів: 459
У Томашгороді відкрили добровільну пожежну команду [+Відео]
У селі Томашгород Рокитнівської громади, що за 130 кілометрів від Рівного, з'явилася власна пожежна команда. Це значний крок для безпеки мешканців, адже раніше рятувальники діставалися до села повільно через віддаленість та стан доріг.
переглядів: 262