Ми у Facebook
16.11.2015, 17:45

У рівненського лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, не було достатньо досвіду?

Миколка (фото vse.rv.ua)

Керівник ГО "Берегиня", голова Наглядової ради Рівненської обласної дитячої лікарні Олександр Петровський виклав у соцмережу Фейсбук документи про призначення завідуючим відділення планової хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні Костянтина Думановського.
Нагадаємо, що батьки померлого у Рівненській обласній дитячій лікарні п'яитирічного Миколки Антонюка звинуватили лікаря Констянтина Думановського, який очолює відділення планової хірургії, у смерті своєї дитини.

Олександр Петровський поділився сумнівами щодо правильності призначення на посаду п. Думановського:

1. Думановський К.Г. отримав 2-гу категорію по спеціальності «Дитяча хірургія» через 3,5 року після початку навчання та роботи за цією спеціальністю (09.2007-02.2011), тоді як, відповідно до норм та наказів МОЗ, необхідно мати стаж по цій спеціальності не менше 5 років для 2-ї кваліфікаційної категорії.


Рівненського лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, захищає мати


2.УВ грудні 2010 року Думановський К.Г. отримав унікальний «Дозвіл», за підписом в.о. директора департаменту кадрової політики та запобігання корупції МОЗ України І.І. Фещенка, на зарахування стажу по спеціальності «Педіатрія» (майже 2 роки) до стажу спеціальності «Дитяча хірургія» .

Прокуратура Рівного розслідує загибель в лікарні 5-річного хлопчика

3. «Дозвіл», що вказаний вище, є надзвичайно унікальним документом на Рівненщині, позаяк інших випадків такого дозволу не було, а може навіть і в Україні.

ВІДЕО: на Рівненщині дитина померла від грипу

4. «Дозвіл» прикритий наказом від 19.12.1997 № 359 МОЗ України, проте не відповідає пунктам 3.11-3.13 , в яких вказаний чіткий перелік спеціальностей, стаж за якими може зараховуватись до інших спеціальностей , і де немає жодної згадки про зарахування стажу «педіатрії» до «хірургії» чи навпаки!

Керівник Рівненської лікарні, де померла дитина, підозрює, що медики зробили для порятунку не все

5. Атестаційна комісія обласного управління охорони здоров’я, в складі якої була мати Думановська М.В. (на той момент заступник начальника УОЗ) та голова комісії Добровольський І.Я. (заступник начальника УОЗ) та інші, зарахувала своїм рішенням стаж Думановського К.Г. по спеціальності «Педіатрія» (майже 2 роки) до стажу спеціальності «Дитяча хірургія» легалізувавши отриманий «Дозвіл» та надавши Думановському К.Г. 2-гу кваліфікаційну категорію по спеціальності «Дитяча хірургія».

6. Такими маніпуляціями недосвідчений «лікар-хірург дитячий» став на 1,5 року раніше «досвідченим» «лікарем-хірургом дитячим» 2 кваліфікаційної категорії, а згодом і 1-ї категорії. З цими категоріями він отримав право на додаткові доплати від держави та право займати керівні посади. Що й було реалізовано в 2014 році, коли його власний батько , будучи головним лікарем , призначив заввідділенням собі у підпорядкування власного сина.

7. З цього приводу у вересні 2014 року подавалась скарга в МОЗ України, ОДА Рівненської області та Рівненську обласну раду, яку (УВАГА!) розглянула комісія управління охорони здоров’я за головування Маслія Я.О. і визнало скаргу безпідставною.

Детальний опис
01.03.2014року завідуючим відділенням планової хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні було призначено 31-річного Думановського К.Г. Нас зацікавили обставини цього призначення , оскільки Думановський К.Г. був призначений на посаду завідувача відділення головним лікарем Думановським Г.В. , власним батьком, тобто близькою особою. У відповіді на інформаційний запит №03-23/451/П від 20.06.2014р (див. Додаток 5, п 11) зазначено:



Зверніть увагу на зазначений стаж роботи «лікаря-хірурга» - «8,5років» у 2014році , але ж з моменту отримання спеціалізації з дитячої хірургії пройшло всього лише 6 років станом на 2014 рік!
Досліджуємо стаж Думановського К.Г. «лікар-хірург дитячий» ( Довідка за результатами службової перевірки 20.10.2014р. УОЗ РОДА) (див. Додаток №1).



Відповідно до Наказ від 19.12.1997 № 359 МОЗ України (див. Додаток №4).
«3.9. До стажу роботи за спеціальністю для атестації на кваліфікаційну категорію зараховуються період роботи, навчання в інтернатурі, магістратурі, клінічній ординатурі і аспірантурі за цією спеціальністю.»
Рахуємо:
02.09.2007 – Початок навчання по спеціалізації «Дитяча хірургія»
24.02.2011 – рішення атестаційної комісії про присвоєння ІІ (2-ї) категорії за спеціальністю «Дитяча хірургія»
3 роки і 6 місяців ! (3,5 року)

Детальніше про сумнівне призначення читайте у "Фейсбуці".





На правах реклами