Ми у Facebook
19.11.2015, 20:45

Топ-5 простих рецептів домашнього печива для дітей [+Фото]

Ні для кого не секрет, що практично всі діти обожнюють солодощі. Але куповане печиво може не лише принести радість, а й значно зашкодити здоров'ю. Саме тому пропонуємо кілька простих рецептів корисного і смачного домашнього печива для дітей.
Задовольнити побажання маленьких солодунчиків ой як не просто, але рівненські мами не втрачають ентузіазму і дивують дітлахів смачною випічкою. Пропонуємо кілька нових рецептів печива, яке неодмінно порадує діток:

1. Пісочне печиво

Інгредієнти:
1 яйце
100 г вершкового масла
100 г цукру
ванілін
1,25 склянка борошна
0,5 ч. л. гашеної соди

Приготування:
Збиваємо яйце з цукром, потім вмішуємо м'яке масло і соду (не забудьте погасити оцтом або лимонним соком). Тепер всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути м'яке і не прилипати до рук. Загортаємо у харчову плівку і відправляємо на 30 хв. на холод. Через півгодини розкачуємо тісто товщиною 5-7 мм і видавлюємо або вирізаємо печенька. Випікаємо на папері при 180 градусах до золотистого кольору (приблизно 7-10 хвилин, залежно від духовки).



2. Галетне печиво

Інгредієнти:
100 мл молока або сироватки
3 ст. л. цукру
2 ст. л. рослинної олії
2,5 склянка борошна (по 200 г)
ванілін.

Приготування:
Змішайте в ємності рідкі інгредієнти, додайте сипучі і замішуйте тісто. Воно вийде досить круте. Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 3 мм. Сформуйте печенюшки. Допоможуть спеціальні форми, або підійде чарочка, щоб видавити кружечки. Випікайте на пекарському папері при 200 градусах 5-7хв. Будьте уважні, таке печиво печеться дуже швидко, тому не пропустіть момент!



3. Вівсяне печиво

Інгредієнти:
1 яйце
1 ст. л. цукру
півсклянки вівсяних пластівців
0,5 склянки вівсяної муки або перемелених на кавомолці пластівців
половинка чайної ложки соди
родзинки.

Приготування:
Збиваємо яйця з цукром. Додаємо пластівці, перемішуємо і залишаємо на 3-4 хвилини, щоб пластівці трохи розмокли. Додаємо погашену соду, вівсяну муку, родзинки. Розмішуємо добре. Залишаємо тісто на 10 хвилин до загустіння. На застелене папером деко викладаємо ложкою тісто і випікаємо при 180 градусах приблизно 15-20 хвилин.



4. Бананове печиво

1 дуже стиглий банан
200 г вівсянки
125 г вівсяного борошна (можна змолоти пластівці в блендері або кавомолці) або пшеничного
2 ст. л. рослинної олії
2 ст. л. води.

Приготування:
Розминаємо банан, додаємо в пюре масло і воду, борошно і пластівці, і замішуємо тісто, поки не перестане липнути до рук. Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм, вирізаємо формочкою. Пеиво випікаємо на дечці, застеленій папером, при температурі 200 градусів приблизно 15 хвилин.



5. Творожне печиво

Інгредієнти:
75 г вершкового масла
100 г творогу
125 г борошна
50 г цукру.

Приготування:
Перетерти масло з цукром і творогом, додати борошно і замісити тісто. Покласти його в холодне місце на 2 год, загорнувши у харчову плівку. Потім тісто тонко розкачати, видавити формочкою печиво і випікати при 180 градусах на папері хвилин 10-15.



Смачного!

Статті до теми:

Як приготувати йогурт в домашніх умовах: рецепт від читачки

Смачний пудинг з творогу в мікрохвильовці [РЕЦЕПТ]

Випікаємо маковий рулет: відеорецепт

Смачна піца в домашніх умовах: рецепт читачки "ОГО"





На правах реклами