Ми у Facebook
16.12.2015, 09:45

Хабарництво у Рівненському медколеджі викликало обурення рівнян

Вони висловлюють його у соцмережі Фейсбук.
"Люди, скажіть, в кого діти цього року поступили в медколедж? Вам всім подобається платити за їхні оцінки? Реально я була в шоці, коли сестра сказала що за 0,2 бала треба 200 грн заплатити і це куратору групи!Бо їй на відпочинок у Буковелі потрібні гроші. Шок!!!Як з таким боротись?", - написала Наташа Мельник.

У Рівному вбили юриста

В обговоренні теми - близько 100 коментарів. Ось лише деякі з них:

Dmytro Stryharchuk: "Як з таким боротись?" В прокуратуру піти, заяву накатать".

Myroslava Kozitska: "Я, щороку слухаючи такі розповіді, взагалі не розумію, як там можна вчитися".

Саша Максимчук:
"Після цього навчання ще треба пару тисяч зелених викласти, щоб піти на роботу медсестрою і получати зарплатню у 1500 грн".

Про хабарників серед митників і податківців просять повідомляти за телефонами


Leonid Robchinsky:
"Скорее интересно, какие "специалисты" оттуда могут выйти"

Alina Dehteruk: "Коледж ще реально побороти, якщо вперто вчити все. А от з роботою дуже складно. Адже в державні лікарні практично нереально влаштуватись працювати без грошей. От я закінчила з відзнакою медколедж і досі не можу знайти роботу за спеціальністю".

Myroslava Kozitska:
"Воно то так...Якщо добре знаєш предмет, то не дуже то будуть вимагати хабар. Але знаю випадки, коли викладачам від адміністрації була "установка порізати " стипендії: знаєш - не знаєш , а поставлять "три".

9 грудня - міжнародний день боротьби з корупцією: чи дають хабарі рівняни?

Наталья Матвийчук: "Все починається з малого. Ми живемо в час новітніх технологій. Записують учні коледжу пару таких розмов на диктофон, в ідеалі - на відеокамеру (на кожному телефоні знайдеться або одне, або друге). Пишете заяву по факту вимагання неправомірної вигоди. Далі Вам все пояснять компететні органи. Писанина у фейсбук не допоможе. Якщо Ви впевнені в знаннях, то чого боятися?"

Владимир Карабачинский:
"Там брали постійно і, як бачу, ця практика набирає оберти. Прийшов час припинити!"





На правах реклами