Ми у Facebook
13.01.2016, 07:40

Чи переносити святкування Різдва (думки рівнян)

Рівненські користувачі соцмереж обговорюють тему перенесення святкування Різдва.
Як писав портал ОГО, у 2016 році в Україні можуть почати святкувати Різдво двічі на рік. Що про це думають рівненські користувачі соцмережі Фейсбук?

В Україні опублікували список заборонених російських продуктів


Aleksander Zaborowski: "Протягом року провести широку роз'яснювальну компанію по церквах, на радіо і телебаченні та переходити на реальне літочислення і святкування. Досить тримати Землю на трьох китах".

Елена Роман:
"Немає впевненості, що це хороша ідея... Існують обидві традиції, і обидві мають право на існування. Не дата важлива, а зміст свята. Всьому свій час. Можливо, з часом це і відбудеться. Зараз схоже на форсування подій. Це релігійне питання. І вирішується воно не на державному рівні".

Рівненщина: у Пересопниці відбудеться фольклорний фестиваль "Коляда"

Олеся Бурдюк: "Напевно, це робота не одного року... звички і традиції формуються довго".

Inna UA:
"Я теж за, але для православної Церкви і людей то буде важкий крок, так як після Різдва є ще ланцюжок свят, які вже вросли в культуру і традиції України. Що з ними? Теж перенести? Важко уявити, як то все буде. З іншого боку - завше вважала, що несправедливо, коли українським католикам доводилося працювати на Різдво, бо в країні вихідні лише після Нового року. Вже два роки відчуваю то на собі, бо є православною, а країна - католицька.І на свята працювати змушена я".

Надежда Малафеевская:
"Всі мої родичі за таке перенесення, мама співає у хорі і навіть сам батюшка за таке перенесення, бо це буде справедлива дата, як в усьому цивілізованому світі".





На правах реклами