Ми у Facebook
18.02.2016, 13:20

"Верховна Рада подбала про пільговиків", - рівненський нардеп

Вадим Сидорчук

Верховна Рада сьогодні підтримала закон, яким передбачила компенсацію з держбюджету місцевим бюджетам за пільговий проїзд у транспорті.
Як писав портал ОГО, просити Київ виділити компенсацію на проїзд пільговиків збиралася міська рада Рівного. Однак Верховна Рада її випередила.

Про це написав у соцмережі Фейсбук нардеп від Рівненщини Вадим Сидорчук:

"1,92 млрд грн. субвенції на компенсацію за пільговий проїзд отримають місцеві бюджети.
За великим рахунком, пільгове перевезення пасажирів – це проблема не однієї області чи міста, а загальнодержавна.

Порошенко - у десятці найактивніших користувачів Instagram серед світових лідерів

Зауважу, що зміни до законодавства передбачають з державного бюджету місцевим бюджетам субвенцію на:

- надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати та інше);


- компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян в обсязі 1 917 833,2 тис. грн. за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло , водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот, передбачених у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».





На правах реклами