Топ-5 рецептів пісних страв з картоплі
1. Запечена картопля з грибами.
Інгредієнти:
3-4 картоплини
700 гр печериць
цибуля, сіль, приправа "До картоплі".
Приготування:
Спочатку підготуйте гриби: відваріть і перекрутіть їх на м'ясорубці. Сиру картоплю також перекрутіть, а цибулю подрібніть і підсмажте на олії до м'якості. Потім змішайте картоплю з грибами і цибулею, додайте спеції, викладіть у форму для запікання та готуйте до зарум'янювання в духовці.
2. Тушена картопля в томатному соусі.
Інгредієнти:
1кг картоплі
3-4 помідори
2-3 цибулини
4-5 ст.л. олії
1 ст.л. томатної пасти
1 ч.л. червоного перцю
сіль, зелень.
Приготування:
Цибулю подрібніть та підсмажте на олії, додайте томатну пасту і один нарізаний помідор (без шкірки). Все просмажте до випаровування рідини, потім додайте перець, перемішайте. Картоплю почистьте і наріжте кружальцями, викладіть до решти інгредієнтів, обсмажте. Коли картопля підрум'яниця, додайте гарячої води, сіль і тушкуйье до готовності. За 5 хв. до готовності додайте подрібнену зелень та помідори, що залишилися. Подавати страву гарячою!
3. Пісні картопляні котлети з рисом.
Інгредієнти:
5 середніх картоплин
100 гр рису
1 морквина
2 цибулини
олія, сіль.
Приготування:
Картолю відваріть в мундирах до готовносіт, потім почистьте і розімніть. Рис відваріть до готовносіті. Моркву і цибулю подрібніть і підсмажте на олії. Змішайте усі підготовлені продукти, підсоліть і сформуйте котлетки. Обсмажте котлети на олії з обох сторін.
4. Пісна запечена картопля з часником.
Інгредієнти:
1 кг картоплі
половинка перця чилі
2 головки часнику
1,5 ст.л. прованських трав
сіль, олія соняшникова.
Приготування:
Картоплю очистьте, помийте та порозрізайте навпіл. Часник очистіть та розберіть на зубчики. Чилі почистіть від насіння і дрібно поріжте. Додайте прованські трави, сіль і оливкову олію. Все змішайте. Викладіть картоплю у форму і запікайте в розігрітій до 180-190 °С духовці 40 хвилин.
5. Пісні картопляні пиріжки в тісті.
Інгредієнти:
500г борошна
120г рослинного масла
вода, сіль.
Для начинки - 500 гр відвареної картоплі, прянощі, сіль.
Приготування:
Спочатку замісіть круте тісто з борошна, олії, води та солі. Картоплю відваріть до готовності та кожну розріжте на 4 шматки. Ці шматки натріть прянощами з сіллю. Потім у розкачані квадратики з тіста викладайте шматки картоплі і защипніть краї. Смажте ці "пиріжки" олії до зарум'янювання.
Смачного!
ЩЕ БІЛЬШЕ ПІСНИХ РЕЦЕПТІВ
Статті до теми:
Пісні страви: Картопляна запіканка з цибулею
Пісні страви до столу від відомих рівнян
корисні поради господиням, картопля, домашні рецепти, Великий піст, кулінарія
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 299
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 282
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 396
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 346
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 399