Ми у Facebook
05.04.2016, 11:30

Екс-прокурора Рівненщини "сватають" у крісло Генпрокурора

Микола Голомша

Мова йде про Миколу Голомшу, який з 2001 по 2003 роки був прокурором Рівненської області, а з 2014 року став першим заступником Генпрокурора України.
Відучора на сайті Адміністрації Президента розпочали збір підписів під петицією за призначення на посаду Генпрокурора України Миколи Голомші. Ініціював таке призначення Віталій Карнасевич.

У петиції пояснюється, чому саме Голомша повинен очолити Генпрокуратуру. Серед аргументів - те, що він брав участь у встановленні того факту, що політика В"ячеслава Чорновола добивали після ДТП чотирма ударами кастета в голову, разом зі слідчою групою довів та з"ясував, що співака Володимира Івасюка було спочатку вбито, а потім - повішено у Брюховицькому лісі вже мертвим. Також згадується. що Голомша брав участь у розкритті вбивства Ґонґадзе, що призвело до затримання його безпосереднього вбивці - Пукача, розслідував та направив до суду кримінальну справу про геноцид українців, що дало змогу (як юридично встановлений факт) парламентам багатьох країн визнати Голодомор - геноцидом.

У крісло очільника поліції Рівненщини посадили людину "з бойовим досвідом"

Голомшу також назвали "патріотом, для якого Україна - не місце для заробітку, а частина душі", а також "єдиним професіоналом та авторитетом серед нинішніх та колишніх прокурорських працівників", і людиною, яка "знає, якою має бути прокуратура і як потрібно її реформувати, щоб повернути обличчям до людей".

Згадується у петиції й про те, що Голомша був на обидвох Майданах, і що його ледь не вбили (отруїли парами ртуті) у власному кабінеті в Генеральній прокуратурі. Окрім цього, говориться, що "за вказівками Кремлівських аґентів впливу двічі понижувався на посадах у Генеральній прокуратурі (не могли його "з"їсти", то намагались "вкусити")".

Під петицією поки що є лише 19 підписів з необхідних 25 тисяч для того, щоб її розглянув ПРезидент. Втім, збирати підписи під петицією можна ще 91 день.

У міській лікарні Рівного перевірили скаргу на відмову лікаря прийняти дитину з температурою

До речі, Микола Голомша - це брат Ярослава Голомші - екс-керівника міліції Рівненщини, якого у квітні 2014 року призначили на посаду начальника ГУ МВС України у Київській області, а 29 жовтня того ж року звільнили з посади згідно з законом про люстрацію із забороною займати посади 10 років.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини