Секрети випікання смачної паски + РЕЦЕПТИ ПАСОК
– Температура рідини для розведення дріжджів не повинна перевищувати 35 градусів.
– Співвідношення сухих і пресованих (звичайних) дріжджів становить 1:4.
– Щоб паски не прихопило, зверху прикрийте їх пергаментним папером.
– Готові паски ще теплими змащуйте розведеним у воді цукром і прикрашайте посипкою, тоді вони матимуть блискучий вигляд.
БІЛЬШЕ СЕКРЕТІВ ВИПІКАННЯ ПАСКИ

Крім дотримання рекомендацій з приготування паски, важливо знати і хороший рецепт. Кілька саме таких пропонуємо і ми:
"Паска мамина" від Галини Цуканової
На 1 кг борошна вищого ґатунку: 10 жовтків (бажано домашніх яєць), 2 склянки молока, 80 г свіжих дріжджів, 150 г вершкового масла чи вершкового маргарину, 150 г дрібного цукру-піску або цукрової пудри, 100 г родзинок (краще темних) та 100 г кураги, 0,5 чайної ложки солі, цедра 1 лимона, 1 пачка ванільного цукру чи ванілін на кінчику ножа.
Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте чайну ложку цукру, розмішайте, посипте зверху невеликою кількістю борошна і залишіть на деякий час. Розчин повинен підрости принаймні втричі. Просійте борошно. У заглибину влийте розчин, решту молока, розтерті з цукром жовтки, сіль, ванілін, цедру. Місити треба ретельно і не менше півгодини — від цього залежить якість паски. Під кінець додайте розтоплене масло чи маргарин, а також промиті у гарячій воді, підсушені й обсипані борошном родзинки. Після того, як тісто почне відставати від рук і виступатимуть пухирці, посуд з тістом прикрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб підросло. Накладайте у змащені жиром невеликі форми на третину висоти, а коли тісто підросте до 3/4 форми, змастіть його жовтком і поставте у нагріту духовку.
Випікайте паски при середній температурі не менше 40 хвилин. Ще гарячими посипте цукровою пудрою з ваніліном чи полийте помадкою, приготованою зі 150 г цукрової пудри, 2-3 столових ложок води чи яєчних білків з обов’язковим додаванням кількох крапель лимонного соку. Прикрасьте паски кольоровою посипкою.
БІЛЬШЕ ВЕЛИКОДНІХ РЕЦЕПТІВ ВІД ПАНІ ГАЛІ

Унікальні рецепти пасок пропонує і кухарка з Гощанського району Леся Садовнік:
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ВІД ПАНІ ЛЕСІ
Не менш смачноою буде і СИРНА ПАСКА БЕЗ ВИПІЧКИ.

Гарних свят і вдалої паски!

Щоденний гороскоп на четвер, 13 березня, для усіх Знаків Зодіаку

Місяць у Діві підкреслює порядок і логіку, а Сатурн сьогодні дивиться на наші руки з холодною відстороненістю. Ви можете відчувати, що реальність вимагає від вас конкретики, планів і рішень, які більше не підлягають відкладанню.
переглядів: 194
Після загибелі левиці екоінспекція перевірила Рівненський зоопарк

Державна екологічна інспекція Поліського округу провела позапланову перевірку Рівненського зоологічного парку загальнодержавного значення та виявила низку порушень природоохоронного законодавства.
переглядів: 170
До складу рівненського "Вереса" долучився бразильський форвард Венделл

Рівненський "Верес" уклав угоду про оренду 21-річного бразильського нападника Габріеля Венделла з житомирського "Полісся". Футболіст виступатиме за "червоно-чорних" до кінця поточного сезону.
переглядів: 185
На Вінниччині пес зігрів зниклу дитину

На Вінниччині, після напружених пошуків, знайшли трирічного Остапа Майданюка, який зник напередодні ввечері. Хлопчик провів ніч на відкритому повітрі, але поруч із ним був вірний пес Барбос, який зігрівав його всю ніч.
переглядів: 287
У Рівному відбудеться святковий концерт "Весна на Соборній вулиці" до ювілею МБК

У Міському будинку культури Рівного готуються до однієї з найяскравіших музичних подій весни – концерту "Весна на Соборній вулиці". Концерт відбудеться 16 березня о 15:00 у виставковій залі МБК та стане частиною масштабного проєкту "МБК – 70", присвяченого ювілею закладу.
переглядів: 153