Секрети випікання смачної паски + РЕЦЕПТИ ПАСОК
– Температура рідини для розведення дріжджів не повинна перевищувати 35 градусів.
– Співвідношення сухих і пресованих (звичайних) дріжджів становить 1:4.
– Щоб паски не прихопило, зверху прикрийте їх пергаментним папером.
– Готові паски ще теплими змащуйте розведеним у воді цукром і прикрашайте посипкою, тоді вони матимуть блискучий вигляд.
БІЛЬШЕ СЕКРЕТІВ ВИПІКАННЯ ПАСКИ
Крім дотримання рекомендацій з приготування паски, важливо знати і хороший рецепт. Кілька саме таких пропонуємо і ми:
"Паска мамина" від Галини Цуканової
На 1 кг борошна вищого ґатунку: 10 жовтків (бажано домашніх яєць), 2 склянки молока, 80 г свіжих дріжджів, 150 г вершкового масла чи вершкового маргарину, 150 г дрібного цукру-піску або цукрової пудри, 100 г родзинок (краще темних) та 100 г кураги, 0,5 чайної ложки солі, цедра 1 лимона, 1 пачка ванільного цукру чи ванілін на кінчику ножа.
Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте чайну ложку цукру, розмішайте, посипте зверху невеликою кількістю борошна і залишіть на деякий час. Розчин повинен підрости принаймні втричі. Просійте борошно. У заглибину влийте розчин, решту молока, розтерті з цукром жовтки, сіль, ванілін, цедру. Місити треба ретельно і не менше півгодини — від цього залежить якість паски. Під кінець додайте розтоплене масло чи маргарин, а також промиті у гарячій воді, підсушені й обсипані борошном родзинки. Після того, як тісто почне відставати від рук і виступатимуть пухирці, посуд з тістом прикрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб підросло. Накладайте у змащені жиром невеликі форми на третину висоти, а коли тісто підросте до 3/4 форми, змастіть його жовтком і поставте у нагріту духовку.
Випікайте паски при середній температурі не менше 40 хвилин. Ще гарячими посипте цукровою пудрою з ваніліном чи полийте помадкою, приготованою зі 150 г цукрової пудри, 2-3 столових ложок води чи яєчних білків з обов’язковим додаванням кількох крапель лимонного соку. Прикрасьте паски кольоровою посипкою.
БІЛЬШЕ ВЕЛИКОДНІХ РЕЦЕПТІВ ВІД ПАНІ ГАЛІ
Унікальні рецепти пасок пропонує і кухарка з Гощанського району Леся Садовнік:
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ВІД ПАНІ ЛЕСІ
Не менш смачноою буде і СИРНА ПАСКА БЕЗ ВИПІЧКИ.
Гарних свят і вдалої паски!
Популярні міфи про правильний сон, які можуть шкодити здоров’ю
Вчені розвінчали найнебезпечніші міфи про сон, які поширені в інтернеті та можуть завдати шкоди здоров’ю.
переглядів: 279
Мешканка Рівненщини пішла до війська доброволицею
До служби «Роксі» працювала в сільській раді на Сарненщині - головною бухгалтеркою, а потім секретаркою виконкому.
переглядів: 269
Для дітей та дорослих у Рівному започаткували майстер-класи
Майстер-класи відбуватимуться у Мистецькому цоколі Органного залу.
переглядів: 319
День ангела 2024: Як назвати дитину, що народилась у грудні
День ангела — це особлива дата, коли ми віддаємо шану святим, чиїми іменами названі наші близькі. Дні іменин у грудні дають прекрасну можливість привітати рідних і друзів або обрати ім'я для новонародженого маляти.
переглядів: 252
Гороскоп на 10 грудня: Рибам варто бути більш товариськими, а Дівам – звертати увагу на деталі
Астрологи підготували гороскоп на 10 грудня для кожного знака Зодіаку. У цей день варто бути обережними зі своїми бажаннями, адже вони можуть здійснитися найнесподіванішим чином. Особливо обережними варто бути представникам вогняних знаків, яким властива імпульсивність.
переглядів: 477