Ми у Facebook
27.04.2016, 21:30

Секрети випікання смачної паски + РЕЦЕПТИ ПАСОК

Уже завтра, у Чистий четвер, рівнянки пектимуть смачні паски, які незабаром зможе скуштувати уся родина. А щоб паска вийшла смачною, пропонуємо скористатися секретами її випікання та оригінальними рецептами від господинь.
Випікання паски - справа відповідальна, адже хочеться щоб ця великодня здоба була не тільки смачною, а й гарною. Ну а для того, щоб ваша паска була саме такою, варто скористатися простими секретами її приготування:

– Температура рідини для розведення дріжджів не повинна перевищувати 35 градусів.

– Співвідношення сухих і пресованих (звичайних) дріжджів становить 1:4.

– Щоб паски не прихопило, зверху прикрийте їх пергаментним папером.

– Готові паски ще теплими змащуйте розведеним у воді цукром і прикрашайте посипкою, тоді вони матимуть блискучий вигляд.

БІЛЬШЕ СЕКРЕТІВ ВИПІКАННЯ ПАСКИ



Крім дотримання рекомендацій з приготування паски, важливо знати і хороший рецепт. Кілька саме таких пропонуємо і ми:

"Паска мамина" від Галини Цуканової

На 1 кг борошна вищого ґатунку: 10 жовтків (бажано домашніх яєць), 2 склянки молока, 80 г свіжих дріжджів, 150 г вершкового масла чи вершкового маргарину, 150 г дрібного цукру-піску або цукрової пудри, 100 г родзинок (краще темних) та 100 г кураги, 0,5 чайної ложки солі, цедра 1 лимона, 1 пачка ванільного цукру чи ванілін на кінчику ножа.

Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте чайну ложку цукру, розмішайте, посипте зверху невеликою кількістю борошна і залишіть на деякий час. Розчин повинен підрости принаймні втричі. Просійте борошно. У заглибину влийте розчин, решту молока, розтерті з цукром жовтки, сіль, ванілін, цедру. Місити треба ретельно і не менше півгодини — від цього залежить якість паски. Під кінець додайте розтоплене масло чи маргарин, а також промиті у гарячій воді, підсушені й обсипані борошном родзинки. Після того, як тісто почне відставати від рук і виступатимуть пухирці, посуд з тістом прикрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб підросло. Накладайте у змащені жиром невеликі форми на третину висоти, а коли тісто підросте до 3/4 форми, змастіть його жовтком і поставте у нагріту духовку.

Випікайте паски при середній температурі не менше 40 хвилин. Ще гарячими посипте цукровою пудрою з ваніліном чи полийте помадкою, приготованою зі 150 г цукрової пудри, 2-3 столових ложок води чи яєчних білків з обов’язковим додаванням кількох крапель лимонного соку. Прикрасьте паски кольоровою посипкою.

БІЛЬШЕ ВЕЛИКОДНІХ РЕЦЕПТІВ ВІД ПАНІ ГАЛІ



Унікальні рецепти пасок пропонує і кухарка з Гощанського району Леся Садовнік:

Паска “Великодня”

1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.

БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ВІД ПАНІ ЛЕСІ

Не менш смачноою буде і СИРНА ПАСКА БЕЗ ВИПІЧКИ.



Гарних свят і вдалої паски!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ