Ми у Facebook
14.05.2016, 17:00

Як перевірити якість молока і сметани в домашніх умовах

Купуючи молоко і молочні продукти, будьте обережні: статистика свідчить, що вони – одні з найпопулярніших “жертв” різноманітних фальсифікацій. Причому це стосується як “базарних”, так і “магазинних” молокопродуктів.
Молоко

1.Найчастіше молоко розбавляють водою. Щоб перевірити це, налийте трохи молока у склянку. Нерозбавлене молоко залишає на стінках склянки чіткий білий слід , розбавлене молоко майже не залишає сліду, або слід має синюватий відтінок на стінках склянки.

Гриби з північних районів Рівненщини - досі з радіацією

2.Крапніть дещицю молока на ніготь: нерозбавлене молоко утворює опуклу краплю, яка не розпливається. Ще один тест: крапля справжнього молока у склянці з водою долітає до дна і аж тоді розчиняється. Розбавлене молоко розчиниться ще дорогою до дна склянки.

Сметана

1. Справжня сметана – це по суті скислі вершки. Вкиньте ложечку сметани до окропу: справжня сметана розчиниться повністю, як масло, зі сметани-підробки утворяться білі пластівці.

Чи потрібно рівнянам залишати речі в комірчині супермаркету


2.Навіть найгустіша сметана влітку на повітрі стає більш рідка. Щоб створити видимість густоти, до сметани часто додають крохмаль. Ще зі школи пам’ятаємо, що крохмаль у поєднанні з йодом набуває сіро-фіолетового кольору.

Джерело http://smakplus.com





На правах реклами