Ми у Facebook
11.07.2016, 07:00

Окрім вартості покупки, у чеку з супермаркету - плата за обслуговування: чи законно?

Ілюстративне фото з: twitter.com

Нещодавно з такою платою зіткнувся один із мешканців Рівного.
Музикант Олексій КАЗАНЦЕВ, зробивши покупки у новому складі-маркеті “TOR-BA” у Рівному, зі здивуванням побачив у своєму чеку, окрім вартості покупки, ще й плату за обслуговування у розмірі 2 гривні 90 копійок. У рівнянина виникло запитання: наскільки законно її брати?

Як рівнянам протидіяти телефонним хуліганам?

Фото зі сторінки <br />
Льоха Казанцев у ФБ
Фото зі сторінки
Льоха Казанцев у ФБ


На це питання відповів економіст відділу фінансового та організаційного забезпечення ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області Сергій ГОРДІЙЧУК:

Рівняни тепер легко можуть знайти міських депутатів в Інтернеті

- В даній ситуації суб’єкт господарювання має право визначати оплату за будь-які свої послуги. Логічно, що така плата, зазвичай, розподіляється по всіх видах товарів зазначених у чеку. Важливо, що законом затверджений перелік товарів на які не можна робити подібну надбавку. Якщо ж об’єкт господарювання виставляє певну окрему плату за свої послуги, то він повинен повідомити про це покупців.


Відпочинок на Світязі 2016: ціни, проживання, умови (+ФОТО)


Сергій ГОРДІЙЧУК зазначає, що у разі, якщо покупець вважає, що його права порушили, він може звернутися на “гарячу лінію” Рівненської облдержадміністрації (номер телефону “гарячої лінії” 0 800 500 078). Там скерують скаргу у відповідну інстанцію. Також для підтвердження покупки варто мати відповідні документи — наприклад, хоча б фіскальний чек.

Рівнянам будуть надходити повідомлення про податок на нерухомість

Цю ситуацію також пояснив директор рівненської філії складу-маркету “Tor-Ba” Михайло КУЙБІДА:

- Закон не забороняє зазначати окрему плату за обслуговування. Оскільки наш склад-маркет не робить націнки й продає товари за цінами від виробника, ми визначили таку невелику плату за обслуговування наших покупців. Хочу підкреслити, що повідомлення про таку плату за обслуговування розміщені по всьому супермаркеті.





На правах реклами