Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]
Інгредієнти:
400 г маслюків
500 г картоплі
1 цибулина
2 ст. ложки сметани
3 ст. ложки олії
чорний мелений перець
сіль за смаком.
Приготування:
Маслюки почистьте від шкірки і добре помийте. Більші гриби розріжте на 2-3 частини, а дрібні - залиште цілими. Картоплю наріжте середніми шматочками і відваріть. Цибулю поріжте півкільцями. На розігрітій сковороді в олії підсмажте маслюки до повного випаровування з них рідини. Потім додайте ще олію, цибулю і готуйте маслюки, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Залийте маслюки з цибулею сметаною, посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини під кришкою. Додайте до грибів відварену картоплю, перемішайте, протушіть 2 хвилини і подавайте на стіл.
Маслюки в сметані
Інгредієнти:
700 г маслюків
300 г сметани
2 ст. л. олії
1 велика цибулина
сіль, перець
Приготування:
Почистіть гриби від шкірочки, помийте. Відваріть маслюки протягом години, відцідіть їх. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями, обсмажте до золотистого кольору. Додайте на сковорідку гриби і смажте їх 15 хвилин на середньому вогні. Потім до маслюків додайте сметану і потушіть під кришкою на невеликому вогні ще 10 хв.

Пиріг з маслюками
Інгредієнти:
250 гр маслюків
6 яєць
1 склянка вершків
1 склянка борошна
130 гр вершкового масла
4 ложки води.
Приготування:
Міксером змішайте склянку борошна, нарізане вершкове масло і воду. Збийте, якщо потрібно додайте ще ложку-дві води. Готове тісто розгорніть і покладіть у форму, потім проткніть виделкою. Форму відправляємо хвилин на 30 хв в холодильник, за цей час робимо начинку. Миємо й нарізаємо маслюки , додаємо 6 яєць і склянку вершків, все змішуємо. Пиріг ставимо в попередньо розігріту духовку і печемо хвилин 15. Потім його дістаємо і виливаємо начинку. Печемо при тій же температурі хвилин 45-50. Перевіряємо готовність зубочисткою. =
Яєчний омлет з маслюками
Інгредієнти:
150 г свіжих відварених маслюків
50 мл. молока
2 яйця
сіль.
Приготування:
У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи виделкою. На промазану маслом сковороду викладаємо гриби, заливаємо яєчною масою і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку.

Суп з маслюками
Інгредієнти:
300 гр маслюків
600 гр картоплі
1 середня цибулина
1 плавлений сирок
спеції.
Приготування:
Маслюки відваріть і обсмажте на олії. Картоплю почистьте, наріжте кубиками і кидайте у воду. До супу додайте цибулю, проваріть 20 хв. Потім додайте маслюки і варіть ще 5 хв. Наприкінці до супу додайте подрібнений плавлений сир і спеції.
Смачного!
Статті до теми:
Як швидко почистити відро маслюків
Салати з грибами
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]

корисні поради господиням, домашні рецепти, маслюки, осінні гриби
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 412
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 285
Привітання із Великоднем 2025: які приємні слова сказати близьким

Великдень — одне з найсвітліших і найтепліших свят у році. Це час, коли серце наповнюється добром, надією та радістю. У 2025 році Світле Воскресіння Христове святкуємо 20 квітня — саме час підготувати щирі слова для найрідніших.
переглядів: 386
У центрі Рівного трапилась аварія: що відомо

У Рівному в центрі міста, на вулиці Соборній, сьогодні аварія спричинила затори на деякий час.
переглядів: 611
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради

Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 2018