Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]
Інгредієнти:
400 г маслюків
500 г картоплі
1 цибулина
2 ст. ложки сметани
3 ст. ложки олії
чорний мелений перець
сіль за смаком.
Приготування:
Маслюки почистьте від шкірки і добре помийте. Більші гриби розріжте на 2-3 частини, а дрібні - залиште цілими. Картоплю наріжте середніми шматочками і відваріть. Цибулю поріжте півкільцями. На розігрітій сковороді в олії підсмажте маслюки до повного випаровування з них рідини. Потім додайте ще олію, цибулю і готуйте маслюки, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Залийте маслюки з цибулею сметаною, посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини під кришкою. Додайте до грибів відварену картоплю, перемішайте, протушіть 2 хвилини і подавайте на стіл.
Маслюки в сметані
Інгредієнти:
700 г маслюків
300 г сметани
2 ст. л. олії
1 велика цибулина
сіль, перець
Приготування:
Почистіть гриби від шкірочки, помийте. Відваріть маслюки протягом години, відцідіть їх. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями, обсмажте до золотистого кольору. Додайте на сковорідку гриби і смажте їх 15 хвилин на середньому вогні. Потім до маслюків додайте сметану і потушіть під кришкою на невеликому вогні ще 10 хв.
Пиріг з маслюками
Інгредієнти:
250 гр маслюків
6 яєць
1 склянка вершків
1 склянка борошна
130 гр вершкового масла
4 ложки води.
Приготування:
Міксером змішайте склянку борошна, нарізане вершкове масло і воду. Збийте, якщо потрібно додайте ще ложку-дві води. Готове тісто розгорніть і покладіть у форму, потім проткніть виделкою. Форму відправляємо хвилин на 30 хв в холодильник, за цей час робимо начинку. Миємо й нарізаємо маслюки , додаємо 6 яєць і склянку вершків, все змішуємо. Пиріг ставимо в попередньо розігріту духовку і печемо хвилин 15. Потім його дістаємо і виливаємо начинку. Печемо при тій же температурі хвилин 45-50. Перевіряємо готовність зубочисткою. =
Яєчний омлет з маслюками
Інгредієнти:
150 г свіжих відварених маслюків
50 мл. молока
2 яйця
сіль.
Приготування:
У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи виделкою. На промазану маслом сковороду викладаємо гриби, заливаємо яєчною масою і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку.
Суп з маслюками
Інгредієнти:
300 гр маслюків
600 гр картоплі
1 середня цибулина
1 плавлений сирок
спеції.
Приготування:
Маслюки відваріть і обсмажте на олії. Картоплю почистьте, наріжте кубиками і кидайте у воду. До супу додайте цибулю, проваріть 20 хв. Потім додайте маслюки і варіть ще 5 хв. Наприкінці до супу додайте подрібнений плавлений сир і спеції.
Смачного!
Статті до теми:
Як швидко почистити відро маслюків
Салати з грибами
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
корисні поради господиням, домашні рецепти, маслюки, осінні гриби
Різдвяні піснеспіви відбудуться у Квасилові
Концерт запланований на 27 грудня, на 17.00, у Квасилівському Будинку культури.
переглядів: 568
10 Різдвяних мультиків для дітей, які створять атмосферу свята
Різдво — це час магії, чудес і сімейних традицій. Якщо ви шукаєте ідеї для вечора перегляду з дітьми, ось добірка найкращих різдвяних мультиків, які подарують теплоту та радість усій родині.
переглядів: 172
На Рівненщині попрощалися із чотирма Героями
Рівненщина прощалася із захисниками - рівнянином Віктором Жмуром, Антоном Рожком з Сарненського району, а також Вадимом Брушком та Святославом Миколайчуком з Дубенщини.
переглядів: 212
Сучасні українські колядки: пісні надії та віри під час війни
В Україні, де війна не припиняється навіть у святкові дні, сучасні колядки стали символом незламності та віри.
переглядів: 286
Завтра уже Різдвяний святвечір
Навечір’я Різдва Христового, більш відоме як Різдвяний святвечір, є особливим днем у церковній традиції. Це завершення 40-денного Різдвяного посту, яке вирізняється урочистими богослужіннями та унікальною атмосферою в храмах.
переглядів: 450