Ми у Facebook
20.09.2016, 19:30

Поради рівнянам: Як правильно зберігати картоплю в холодну пору

Уже не за горами кінець вересня і врожай картоплі в цю пору практично зібраний. Тепер залишилося підготувати умови для правильного зберігання плодів.
Так, обираючи місце для зберігання картоплі в першу чергу варто знати, що це має бути сухе і прохолодне приміщення, в яке практично не попадає світло. Ідеальний варіант - погріб. Оптимальна температура для зберігання картоплі в цьому приміщенні - +2-+3 градуси С. Якщо ж у погребі буде захолодно, плоди можуть втратити свої смакові властивості і стати приторно солодкими. Перед тим, як помістити картоплю в погріб, його рекомендують продизинфікувати вапном і провітрити.

Якщо ж ви не маєте можливості помістити картомлю в погріб, на допомогу прийдуть засіки або дерев’яні ящики з хорошою вентиляцією. Зробити їх можна із непотрібних дощок чи планок. Головне, аби дно ящика розміщувалося на підвищенні висотою близько 20 см. Поставити ящики найкраще в гаражному приміщенні або підвалі.

Читати БІЛЬШЕ ПОРАД щодо правильного зберігання картоплі.

Читати також:

Чим корисна картопля для краси та здоров'я: народні рецепти

Топ-5 рецептів пісних страв з картоплі

Як правильно смажити картоплю: 7 правил





На правах реклами