Ми у Facebook
17.10.2016, 15:20

"Я б такому медику сам викликав священика", - рівнян обурила поведінка лікаря "швидкої"

Після публікації на нашому сайті OGO.ua у соціальних мережах розгорілася активна дискусія щодо поведінки лікаря бригади швидкої медичної допомоги.
Стаття кореспондентів ОГО - "Наступного разу викликайте не "швидку", а священика", - рецепт від рівненських медиків викликала бурхливе обговорення у соціальних мережах.

Серед тих, хто ділився думками у соцмережах - лікарі, пацієнти і просто небайдужі, кого сколихнула така поведінка медиків.

Жахіття інфекційного відділення: чому рівняни лікуються в некомфортних умовах

Oleh Pianov Я б такому медику сам викликав би священника, після таких слів.

Олена Роєнко Нічого дивного. Добре що взагалі приїхали. А от на Мірющенка у неврологічному відділенні, медсестри у неділю навіть тиск не хочуть міряти. І це пацієнтам після інсульту!!! Про яку лояльність чи людяність тут можна говорити???

Paul Silkovskyi Так, щоб трошки було зрозуміло. Якщо хтось хоче зрозуміти:

У пацієнтки стан точно не був смертельним, ноги отікли і вона практично не спала - все це симптоми хронічної недуги. Це не сталося раптом, це було вже протягом якогось часу. У такому випадку потрібно кликати дільничного або приватного лікаря, який займається лікуванням.

Натомість, викликають швидку. І медики, і обладнання, і препарати в швидкій заточені на надання невідкладної допомоги. Ця допомога - ШВИДКА! А їх викликали, щоб отримати рекомендації і план лікування. Люди! Для такого швидку не викликають. Якщо таких викликів буде багато, швидка не доїде туди, де справді потрібно швидко. Невже це важко зрозуміти!?

Лікар швидкої не займається лікуванням хронічних хворих. Він може завезти їх в лікарню, збити температуру, ще там щось. Але не лікувати такі патології. Ви ж не йдете до хірурга, коли вам болить горло. А коли капає кран, викликаєте майстра з ЖЕКу, а не з аварійної станції.

І коли у лікаря швидкої таких викликів 70% за зміну, він може сказати так, як сказав. Це неправильно, але це можна зрозуміти. Якщо капає кран і ви будете викликати аварійну бригаду, то почуєте значно гостріше уже після першого виклику, а не після 10. Не будьте такими однобокими, якщо можете.

Людмила Дыдюк Я не часто викликаю швидку, але коли це траплялося, ніколи не було ніякого хамства, уважно вислуховували, робили все те що потрібно було в даній ситуації (збивали тиск, температуру), а лікування вони не мають права (наскільки я знаю) призначати. Нехай би зверулись до дільничного лікаря чи приватного додому викликали, от вони мають вже призначити лікування. Я думаю, що швидка запропонувала госпіталізацію для жінки, а вона відмовилась от і вся неприємна ситуація.

Наталія Сміховська
Двічі стикалася з непрофесійністю і байдужістю лікарів швидкої....перший раз дитині викликала швидку. Темп.40, дитину трусило і жарознижуючі ті що дала не допомагали. Приїхали ....хвилин 15 рилися в моїй аптечці....знайшли таки прострочені ліки, дали дитині і поїхали. Потім коли побачила.....був шок....сутки очей з дитини не зводила...





На правах реклами