Ми у Facebook
06.11.2016, 13:00

До уваги рівнян: скільки буде коштувати закордонний паспорт за новими розцінками

Про зміну у вартості закордонного паспорта йдеться у постанові уряду.
У постанові Кабміну йдеться про те, що оформлення і обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон з дня оформлення заяви-анкети в строк не пізніше ніж через 20 робочих днів коштуватиме 253 гривні.

Оформлення паспорта за 3 дні обійдеться у 506 гривень.

Рівняни можуть з дому перевірити, чи готовий закордонний паспорт

Проте в постанові Кабміну вказано лише ціну на адміністративну послугу, розповідають у прес-службі управління державної міграційної служби в Рівненській області, насправді з урахуванням всіх мит, вартість закордонного паспорта біометричного зразка становить 557 грн у звичайному режимі (21 день), у прискореному (7 робочих днів) - 810 гривень.

Ціни на паспорт фактично не зміняться, адже зараз за виготовлення потрібно заплатити 562 грн у звичайному режимі, та у прискореному - 819.

Зміну пояснюють тим, що у зв'язку з запланованим підвищенням мінімальної заробітної плати, збільшується і вартість адміністративної послуги на виготовлення паспорта. Проте, передбачена відміна держмита, яке зараз становить 170 грн. Зміна ціни на паспорт відбудеться одразу ж зі збільшенням мінімальної заробітної плати.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ