Ми у Facebook
18.11.2016, 16:15

Чемпіонат України. 20 тур. ФК «Тернопіль» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У п'ятницю, 18 листопада, НК ФК «Верес» зіграє матч 20 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. В останній грі сезону рівняни у Тернополі поміряються силами з місцевими муніципалами. Поєдинок відбудеться на Міському стадіоні і розпочнеться о 17:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», історія ФК «Тернопіль» бере свій початок у 2000-му році. Тоді клуб, сформований на базі Тернопільського Національного педагогічного університету, був «фармом» на той момент першолігової «Ниви» і називався «Тернопіль-Нива-2». У 2007-му, клуб відокремився від «Ниви». Того ж року команда виграла чемпіонат області. А ще за два роки молоді футболісти під керівництвом тренера Василя Івегеша завоювали срібні медалі Студентської ліги України і звання клубного чемпіона Європи серед студентських команд.

Восени 2011-го, після чергової перемоги на внутрішньообласній арені, Тернопільська міська рада прийняла рішення створити комунальне підприємство ФК «Тернопіль». Після чого клуб подав заявку на участь у Другій лізі ПФЛ. З другої спроби, за підсумком сезону 2013-2014, ФК «Тернопіль» завоював право підвищитися в класі і дебютував у Першій лізі, де виступає і дотепер.

Матч проти тернополян у першому колі чемпіонату став першою домашньою грою НК «Верес» після повернення до Першої ліги. У святковій атмосфері та за переповнених трибун команда Володимира Мазяра обіграла суперника – 4:2.

НК «Верес» (Рівне) – ФК «Тернопіль» - 4:2 (1:0)
Рівне, 5 серпня, стадіон «Авангард», 4500 глядачів

НК «Верес»: Когут, Борзенко, Білий, Зозуля, Западня, Орловський, Кучеров, Герасимець (Котляр, 51), Волошинович, Степанюк (Яворський, 83), Сергійчук (Сікорський, 60). Запас: Попович, Ралюченко, Задоя, Пінчук.
Головний тренер – Володимир Мазяр.

ФК «Тернопіль»: Мирний, Шейко, Гевлич, Курило, Соколовський, Клекот, Вонс, Полянчук (Богданов, 46), Солонинко (Кривий, 67), Червонецький (Чорномаз, 67), Шевчук. Запас: Чурілов, Гром’як, Дорі, Грамм.
Головний тренер – Іван Марущак.

Голи: Сергійчук (24), Степанюк (51, 70), Білий (55) - Богданов (63), Курило (90+5, пен.).
Попередження: Кучеров (49), Борзенко (95) – Богданов (85), Курило (87).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Після матчу з «Вересом» гравців МФК «Миколаїв» перевірять на поліграфі

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Та поразка у Рівному стала для тернополян третьою поспіль чемпіонаті. Загалом «міщани» дуже невдало розпочали сезон. У стартових десяти турах Першої ліги ФК «Тернопіль» здобув лише два очки. Це призвело до відставки головного тренера – Івана Марущака. Команду покинули і деякі футболісти. Свою першу перемогу ФК «Тернопіль» святкував лише наприкінці вересня, доволі несподівано обігравши вдома «Арсенал» - 2:1.

Зараз у турнірній таблиці Першої ліги НК «Верес» та ФК «Тернопіль» розділяють тридцять очок. Тернополяни на підготовку до гри мали на чотири дні більше. Нагадаємо, минулої неділі гру «Буковина» - ФК «Тернопіль» було скасовано через заметіль. Натомість, рівняни відіграли дуже непростий поєдинок проти ПФК «Суми».

І НК «Верес», і ФК «Тернопіль» мають перед очним двобоєм по одній кадровій втраті. Рівнянам не зможе допомогти Борис Орловський. А тернополянам – Святослав Шаповалов. Обоє пропустять зустріч через перебір жовтих карток.

Досьє:
ФК «Тернопіль»
Попередні назви: «Тернопіль-Нива-2», «Буревісник»
Дата заснування: 2000 рік (КП ФК «Тернопіль» - 2007 рік)
Досягнення: Бронзовий призер чемпіонату Другої ліги – 2014
Найвище досягнення у чемпіонатах України: 11-те місце у Першій лізі – 2015.

Історія протистоянь ФК «Тернопіль» - НК «Верес»:
5 матчів: +1,=1,-3
Різниця м’ячів: 5-8

Історія протистоянь у Тернополі:
2 матчі: +0,=1,-1
Різниця м’ячів: 1-1







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ