Ми у Facebook
13.12.2016, 06:30

Сьогодні рівняни вшановують пам'ять святого апостола Андрія Первозванного

Великим зимовим святом, особливо важливим для молоді, був день Андрія. Це свято відзначається 13 грудня і вважається днем пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових — Андрія Первозванного.
Андрій — один із дванадцяти апостолів, який перший був покликаний Христом в його апостоли, тому в православній традиції й називається Первозваним. Поміж чотирьох Учнів Господа, Андрій удостоєний Його довіри слухати пророцтво про майбутню долю Церкви і світу. Зіславши на апостолів Духа Святого, Ісус Христос разом з іншими апостолами дав Андрію владу прощати гріхи. Слово Боже Андрій проповідував у багатьох країнах Азії та Європи.

Детальніше про життя святого читайте ТУТ

На своєму шляху Первозванний апостол зазнав багато печалей і мук від язичників - його виганяли з міст, били. Але й багато чудес Господь явив через учня Свого.

Хоча Андрій Первозванний і є християнським святим, однак різноманітні обряди, які відбуваються у цей день, мають прадавнє коріння: молоді люди під час святкувань намагаються вгадати свою долю, дізнатися про судженого чи суджену.

Традиції святкування

З особливим нетерпінням свята чекає молодь, тому що в андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю.

Народні прикмети: яка погода на Андрія - така й зима





На правах реклами