Ми у Facebook
09.04.2017, 15:00

Чемпіонат України. 24 тур. «Скала» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У неділю, 9 квітня, рівненський «Верес» зіграє поєдинок 24 туру першої ліги Чемпіонату України з футболу. Підопічні Володимира Мазяра у гостях проведуть поєдинок проти команди «Скала» зі Стрию. Матч відбудеться на стадіоні «Сокіл» і розпочнеться о 16:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), серія із трьох поразок поспіль у матчах чемпіонату України серед команд Першої ліги. Такий невтішний показник у весняній частині сезону об’єднав рівненський «Верес» та стрийську «Скалу». Втім, якщо у «червоно-чорних» криза швидше ігрова та психологічна, то у «малиново-зелених» - фінансова та кадрова.

На початку календарного року керівництво стрийської «Скали» озвучило приголомшливу інформацію – команда може достроково припинити участь у чемпіонаті Першої ліги. Усі футболісти отримали статус вільних агентів.

Віталій Рябушко і Владислав Клименко зрештою продовжили кар’єру в «Інгульці», Василь Цюцюра – одягнув футболку «Нафтовика-Укрнафти», Валерій Бондаренко вирішив спробувати свої сили в «Олександрії», Олександр Боровик та Володимир Шваб – підписалися за горностаївський «Мир», Барнор Брайт – підписав контракт із рівненським «Вересом», а Дмитро Скакун тепер грає за «Оболонь-Бровар». Попрощалися зі «Скалою» також Олег Квич, Роланд Білала, Назар Стасишин і Роман Подоляк.

Покинув команду і головний тренер – Василь Малик.

З-поміж футболістів, які захищали кольори клубу восени, в команді у підсумку залишися воротар Роман Герич, захисники Петро Стасюк, Юрій Антонів та Любомир Білоус і хавбеки Назар Кміть та Ігор Бровко. Тож коли керівництво клубу все ж зважилося продовжити виступи у чемпіонаті Першої ліги – доукомплектовувати команду довелося юними вихованцями місцевої футбольної академії.

Благо, талановитої молоді у «Скалі» вистачало завжди. Не дарма команди стрийського клубу вже давно виступають у Вищій лізі чемпіонату ДЮФЛ України та чемпіонаті U-19 Української Прем’єр-ліги, де змагаються із вихованцями шкіл «Динамо», «Шахтаря» та інших грандів.

Таким чином шанс засвітитися в оновленій «Скалі» отримали зовсім молоді Вадим Альохін, Микола Ісаєв, Віталій Кузів, Артем Челядін, Андрій Маляренко та інші. Очолив «Скалу» навесні Роман Гнатів, який ще восени працював із командою U-19 і чудово знає можливості своїх молодих дарувань.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Прогнозовано, у другій частині сезону «Скала» не здійснила у чемпіонаті жодного фурору. Оновлена команда зазнала трьох поразок у трьох матчах, забивши при цьому лише один гол. Втім, і пропустили «малиново-зелені» за цей час лише чотири м’ячі (один із них – з пенальті). Тому поєдинок найближчого туру у Стрию для рівненського «Вереса» зовсім не обіцяє бути легкою прогулянкою.

Тим паче, матчі зі «Скалою» завжди давалися рівнянам непросто. У минулому сезоні «червоно-чорні» обіграли стриян на виїзді – 1:0, але втратили очки вдома – 1:1. А восени 2016-го «Верес» вирвав вольову перемогу на «Авангарді» лише на останній хвилині матчу – 2:1. Ту гру суперники провели у таких складах:

«Верес» - «Скала» - 2:1 (0:0)

Чемпіонат України, Перша ліга, 7 тур
3 вересня 2016 року, Рівне, «Авангард», 4650 глядачів

«Верес»: Когут, Зозуля, Борзенко, Білий, Западня, Орловський (Сікорський, 71), Кучеров, Сергійчук (Котляр, 56), Волошинович (Герасимець, 75), Степанюк, Козьбан.
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Скала»: Герич, Стасишин, Бондаренко, Максимович, Клименко, Рябушко, Стасюк, Антонів, Шваб (Скакун, 84), Боровик (Баранов, 65), Кміть (Брайт, 61).
Головний тренер: Василь Малик.

Голи: Сікорський (80), Козьбан (90) – Рябушко (68)
Попередження: Максимович (19), Стасюк (23), Бондаренко (38)
Вилучення: Бондаренко (73).

Дотепер за всю історію протистоянь зі «Скалою» у Стрию «Верес» зумів перемогти лише один раз. Сталося це на старті сезону 2015-2016, коли перемогу рівнянам приніс точний удар Артема Цурупіна. Нині «червоно-чорним» вкрай потрібно продовжити серію переможних виїзних матчів зі стриянами. Адже відступати «Вересу», як сказав капітан команди Сергій Борзенко, вже нікуди.

ДОСЬЄ:
«Скала» (Стрий)
Рік заснування: 1911
Попередні назви: «Січ», «Спартак», «Буровик», «Машинобудівник», «Авангард», «Карпати», «Газовик-Скала».
Досягнення: переможець групи «А» Другої ліги 2003-2004.
Найвище місце в чемпіонатах України: 6 у Першій лізі 2005-2006.

Історія протистоянь «Скала» - «Верес»:
17 матчів: +8, =3, -6
М’ячі: 19-15

Історія протистоянь на полі «Скали»:
8 матчів: +6, =1, -1
М’ячі: 9-3







На правах реклами