Ми у Facebook
15.04.2017, 19:30

Збагачуємо організм "весняними" вітамінами

Від нестачі вітамінів знижується працездатність, організм людини ослаблений, за таких умов легко можна підхопити застуду. Звісно, можна в аптеці купити полівітаміни, але медики радять надавати перевагу вітамінам природного походження.
Перша весняна зелень – максимум вітамінів і біологічно-активних речовин, а також рослинної клітковини.

Петрушка. Пучок вагою 50 г містить добову норму вітаміну С і чверть добової норми фолієвої кислоти, яка не міститься більше ніде, лише в молодій зелені. В петрушці є кальцій, фосфор, що зміцнює кістки і додає сили вашим м'язам, і магній, який понижує рівень стресу.

Дача. Сад. Город. Яку зелень уже можна побачити на городах рівнян

Кріп. Забезпечить вітаміни групи В і Р, ефірне масло, багате олеїновою і лінолевою кислотами, які регулюють обмін амінокислот і прискорюють обмін речовин.Велика кількість клітковини, що входить до складу зелені кропу, є своєрідною натуральної "щіткою" для глибокого очищення організму від токсинів і шлаків.

Модний тренд для вашої клумби - мавританський газон

Шпинат.
Це справжній полівітамінний комплекс, що зміцнює судини і регулює травлення. Рослина містить білки, корисні жири, цукри. Крім того, є в ній каротиноїди, або вітамін А(корисний для покращення зору).



Листя салату.
Містять необхідну для зниження рівня холестерину клітковину, мікроелементи і вітаміни груп С, Е і В. Користь буде максимальною, якщо поєднувати салат з пісним м’ясом та рибними стравами.

Листя селери. У молодому листі селери містяться холін, протеїн і каротин, які стимулюють роботу нирок і мають протимікробну дію. Органічний натрій підвищує засвоюваність поживних речовин.



Черемша.
Використовується як зелень і приправа до м’яса. Містить аскорбінову кислоту, білок, ефірну олію, лізоцим та фітонциди, що мають сильну антибіотичну дію. Покращує апетит, збуджує перистальтику кишечника.

Дача. Сад. Город. Вирощуєм розмарин на підвіконні

Рукола Містить велику кількість заліза, міді, марганцю, селену, цинку; макроелементів: калію, магнію, кальцію, фосфору, натрію; вітаміни: В1 – В6, В9, А, С, Е, К. В молодих стеблах рослини міститься багато йоду. Рукола корисна для людей, котрі хворіють на венозну недостатність та підвищений артеріальний тиск.



Поживна цінність руколи:
2,58 г білків
0,66 г жирів
2,05 г вуглеводів
1,6 г клітковини

Будьте красивими!






На правах реклами