Ми у Facebook
01.05.2017, 10:35

ТОП-7 туристичних родзинок Рівненщини

Багато незвіданого і прекрасного ще є на території Рівненської області. Природні, архітектурні та історичні місцини, що приваблюють небайдужих до пригод, чекають на своїх відвідувачів.
1. Замок князів Любомирських (м.Дубно)- Державний історико-культурний заповідник м. Дубна є окрасою нашого краю. Головна пам’ятка – замок князів Острозьких XV ст. – це одне із семи чудес України та один з найстаріших замків, який до цього часу несе у собі риси середновіччя парадного стилю.

Яким було туристичне Полісся майже століття тому(+ФОТО)

2.Історико-культурний комплекс м.Острог- Волинські Афіни. Так називають невеличкий районний центр, що розмістився за півсотні кілометрів на південний схід від Рівного. Це давнє місто Острог.



3.Тараканівський форт (Дубенський район)- зразок військово-інженерного мистецтва російської фортифікаційної школи кінця ХІХ століття.

Таємниці Тараканівського форту

4.Вузькоколійна залізниця “Антонівка-Зарічне” (Володимирецький-Зарічненський райони)- Найдовша у Європі діюча вузькоколійна дорога “Антонівка-Зарічне” відстанню 106 кілометрів для поліщуків без перебільшень стала трансполіською магістраллю. Якби не тепловозик із чотирма синіми вагончиками, не те що до райцентру, до сусіднього села не було б чим дістатися. Дороги через поліські ліси та болота не надто привітні, а подекуди їх просто немає.



Щоденник мандрівника: озера Полісся

5.Заповідник “Поле Берестецької битви” (с.Пляшева Радивилівського району)- це не лише острів Журавлиха з Георгіївським та Михайлівським храмами. Це й інші місця битви: козацька переправа, острів Гайок (місце героїчної оборони трьохсот козаків), Козакова яма та урочище "Монастирщина" — козацький цвинтар.

6.Свято-Троїцький жіночий монастир (м.Корець)- один з найдавніших храмів нашої країни. Його історія починається з XVII століття.

7.Свято-Троїцький чоловічий монастир (с.Межиріч Острозького району)- У с.Межиріч, колишньому містечку-фортеці із замком, оборонними мурами та вежами зберігся й донині ансамбль будівель Троїцького монастиря-фортеці XV-XVIII століть, Троїцька церква XV століття, стіни та башти початку XVІІ та величезна піч просто неба.

Читайте також: 7 чудес Рівненщини





На правах реклами