Ми у Facebook
26.05.2017, 18:30

Органічні та мінеральні добрива для троянд

Щоб період цвітіння троянд був довготривалим і пишним, рослину потрібно доглядати та вчасно вносити добрива під кущ. Підживлення у весняно-літній період - це запорука буйного цвітіння. Як підживити троянди розкажемо далі.
Органічні добрива підвищують родючість грунту, зменшують кількість бур'яну.
Якщо восени провести мульчування, розклавши навколо кущів троянд торф або компост, то коренева система буде рости швидше.
Підживлення курячим послідом проводять навесні, в період розвитку рослин, а також в під час цвітіння. Це органічне добриво легко може обпалити коріння, тому важливо слідкувати за дозуванням. Свіжий послід розводять водою 1:20, перепрілий - 1:10. Розчин настоюють п'ять днів, а потім знову розводять водою у співвідношенні 1:3.

10 натуральних добрив для квітів у горщику

Коров'ячий гній
розбавляють водою 1:10, настоюють тиждень, після чого ще раз розводять в співвідношенні 1:2. Першу підгодівлю слід проводити з настанням тепла, тому що в холодну погоду троянди погано засвоюють поживні речовини.
Весняне внесення курячого посліду і коров'ячого гною буде особливо корисно молодим рослинам.

Для рясного цвітіння важливо комбінувати мінеральні добрива з органічними!

Підживлення троянд мінеральними добривами
Якщо молоді рослини навесні потребують органіку, то зрілі - аміачну селітру. Підживлення аміачною селітрою можна починати відразу після того, як зійде сніг (20-30 г на 1 кв.м).



Щоб забезпечити трояндам рясне цвітіння, в травні найкраще використовувати калійно-фосфорні сполуки (по 10 г суперфосфату і сульфату калію на 10 л води). Підживлення бажано повторити в червні. У липні в розчин додають 500 г курячого посліду і 10 г нітрофоски. В цей же період можна внести попіл, який нормалізує кислотність грунту. Троянди підгодовують золою на другий рік після пересадки. 100 г попелу розчиняють в 10 л води - для кореневих підгодівель, 200 г попелу на 10 л води - при позакореневій підгодівлі.

Дача.Сад.Город. Попіл як добриво і засіб проти шкідників

Альтернативою може стати дріжджова підгодівля. 10 г сухих дріжджів і 2 ст.л. цукру розводять в 10 л теплої води. Через дві години настій необхідно розбавити 50 л води і полити рослини. Особливо важливе підживлення у період цвітіння.

Підживлюємо рослини... дріжджами [+ПОРАДИ]

Якщо ви хочете, щоб в наступному році ваша троянда цвіла так само рясно, важливо підживити її восени. Азотні добрива в цей період не використовують, так як вони провокують зростання зеленої маси, і рослина просто не встигне підготуватися до зими. А ось калій необхідний зеленим вихованцям для успішної зимівлі, так само як і фосфор. Тому восени можна використовувати суміш з 16 г монофосфату калію і 15 г суперфосфату, розчинених в 10 л води.

Посівний календар: Що робити в саду-городі у травні 2018





На правах реклами