Ми у Facebook
23.07.2017, 09:30

На Рівненщині продовжують вирощувати мак і коноплю (+ ФОТО)

Жителька Березнівщини вирощувала мак "для випікання здоби", а жителька Острожчини сіяла коноплю "в лікувальних цілях"

На Рівненщині палали іномарки(+ФОТО)


У п'ятницю, 21 липня, на присадибній ділянці жительки Березнівщини поліцейські виявили майже півтори тисячі нарковмісних рослин, а в Острозькому районі — посіви конопель та маку, повідомляє Головне управління Національної поліції в Рівненській області.

У господарстві 48-річної жительки села Зірне працівники сектору кримінальної поліції виявили 1300 рослин маку, які були ретельно замасковані кукурудзою та топінамбуром. Як запевнила жінка правоохоронців, ростила мак для власних потреб, аби випікати здобу.









За фактом посіву снодійного маку у кількості більше п’ятсот рослин поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від трьох до семи років.

В патрульній поліції Сарн поповнення









А 60-річна жителька села Тесів, що на Острожчині, на присадибній ділянці вирощувала коноплі. Дільничним офіцерам поліції, які виявили 18 нарковмісних рослини, пенсіонерка пояснила, що посіяла їх у лікувальних цілях. Крім того, у цьому ж селі дільничні офіцери в обійсті 52-річної мешканки виявили 156 рослин снодійного маку.

За обома фактам слідчі розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Зразки рослин правоохоронці вилучили та направили на експертизу, решту – знищили.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами