Як приготувати освіжаючий коктейль мохіто вдома
Продукти (на 1 порцію):
лайм або лимон
лимонад "Спрайт"
цукор
м'ята свіжа
лід
На дно склянки покласти шматочки лимона або лайма, листочки м'яти.
Додати 1 чайну ложку цукру і трохи розтерти ложкою, щоб розкрити аромат.
Залити спрайтом до рівня трохи вище половини склянки. Заповнити склянку до верху кубиками льоду. Прикрасити коктейль листочками м'яти.
ТОП 5 рецептів морозива вдома – не тільки корисно, але й дуже смачно)))
Коктейль мохіто алкогольний
Продукти (на 1 порцію):
тонік - 50-100 мл
білий ром - 20-40 мл
цукровий сироп (за бажанням) - 20 мл
лайм - за смаком
м'ята - за смаком
лід
М'яту добре промити. Лайм помити і нарізати кружальцями. У келихи додати листочки м'яти. Вичавити сік лайма. Додати лід, цукровий сироп (за бажанням). Після додавання льоду залити мохіто тоніком і 2-ма столовими ложками білого рому. Мохіто алкогольний готовий.
Полуничний мохіто
Продукти (на 1 порцію):
лайм - 1/2 шт;
полуниця - 5-8 ягід;
м'ята - 5-6 гілочок;
спрайт - близько 100 мл;
полуничний сироп (за бажанням) - 1 ст. ложка;
лід.
П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
Листочки м'яти обриваємо від стебел і складаємо на дно глибокого келиха.
Половину лайма ділимо на 4 дольки, з кожної вичавлюємо сік у келих із м'ятою. Зелені шкірки із залишками м'якоті теж опускаємо в ємність із майбутнім напоєм.
Промивши і видаливши всі плодоніжки, подрібнюємо полуницю в однорідне пюре за допомогою блендера. Перетираємо через дрібне сито, а потім відправляємо до суміші м'яти і лайма, проминаємо масу товкачиком. Можна приготувати мохіто і з цілими ягодами або ж частину ягід розтерти, а частину залишити великими шматочками - справа смаку!
Наповнюємо келих доверху крижаною крихтою. Якщо у вас вдома немає ніяких спеціальних пристосувань для колки льоду, можна обійтися підручними засобами - крижані кубики поміщаємо в поліетиленовий пакет, вкриваємо кухонним рушником, а потім інтенсивно постукуємо зверху молоточком для приготування відбивних. В результаті отримаємо подрібнений лід для приготування коктейлю.
Для посилення полуничного смаку і аромату додаємо в келих столову ложку полуничного сиропу (за бажанням цей крок можна пропустити).
Заключним етапом вливаємо спрайт. Перемішуємо вміст келиха коктейльною трубочкою або ложкою. Прикрашаємо напій половинкою або цілою полуницею та гілочкою м'яти і відразу ж подаємо до столу.
Персиковий мохіто
Продукти (на 10 порцій):
персики свіжі (різані) - 450 г
м'ята свіжа, листя - 0,5 склянки
ром білий - 2 склянки
цедра лайма - 1 ч. л.
сік лайма - 1 склянка
цукор - 0,75 склянки
газована вода холодна - 4 склянки
лід (розкришений)
м'ята для прикраси
Персики подрібнити в блендері до стану пюре. Процідити через сито в більшу миску. У великому прозорому глечику змішати цедру лайма, сік лайма, цукор і м'яту, розтерти цукор із листям м'яти дерев'яною ложкою. Додати в глечик ром і персикове пюре, перемішати до розчинення цукру. Додати газовану воду, перемішати мохіто. Подавати мохіто з льодом, прикрасивши свіжою м'ятою.
Мохіто із кавуна
Продукти:
листя м'яти 4 штуки
лайм ½ штуки
цукор 1 столова ложка
білий ром 60 мл
лід ½ склянки
м'якоть кавуна 120 г
У глечику змішайте порване листя м'яти, розрізаний на шматочки лайм і цукор. Добре розчавте товкачем, щоб лайм пустив сік.
Додайте дрібно нарізану кубиками м'якоть кавуна і знову злегка потовчіть.
Додайте ром і лід. Перемішайте і розлийте по келихах. Відразу подавайте.
За матеріалами www.tenditna-journal.com

Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 309
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 311
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 310
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 339
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 231