Ми у Facebook
07.12.2017, 13:20

«Регіна» перед зустріччю з лідером упевнено обіграла «Сєвєродончанку»

4 та 5-го грудня на власному майданчику «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» приймали гостей з Сєвєродонецька – «Сєвєродончанку». Рівнянки здобула дві важливі та схожі за сюжетом перемоги, що дозволили наздогнати по очкам запорізьку «Орбіту» і впритул наблизилася до четвертого місця.
Суперліга. Жінки. 5-й тур.

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – СЄВЄРОДОНЧАНКА – 3:1(25:21, 19:25, 25:17, 25:17)
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Завала, Димар, Скорохід, Михальчук, Грицуняк (к), Рудьо; Вікторчук (л), Гонак, Немулова. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.
«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Лісєєнкова, Фаринюк, Жук (к), Тетенко, Луканіна; Гавриленко, Шипілова. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.
Тривалість матчу: 84 хв. (22+23+19+20).
Судді: Осадчий, Омельченко.
Кращі гравці (за версією ФВУ): Грицуляк – Жук.
4 грудня. Рівне. НВК №26. 150 глядачів.

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – СЄВЄРОДОНЧАНКА – 3:1(25:22, 20:25, 25:16, 25:16)
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Завала, Димар, Скорохід, Михальчук, Грицуняк (к), Рудьо; Вікторчук (л), Гонак, Немулова. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.
«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Лісєєнкова, Фаринюк, Жук (к), Тетенко, Луканіна; Гавриленко, Шипілова. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.
Тривалість матчу: 81 хв. (23+22+19+17).
Судді: Омельченко, Осадчий.
Кращі гравці (за версією ФВУ): Димар – Жук.
5 грудня. Рівне. НВК №26. 145 глядачів.


Як відзначили у Рівненській обласній федерації волейболу (РОФВ), обидві гри пройшли за переваги рівненських дівчат, хоча вкотре доводиться констатувати, що гра рівнянок ще далека від оптимальної.

В перший ігровий день найбільш впертою видалася перша партія. «Регіна» впевнено контролювала перебіг подій на майданчику і за рахунку 20:12, здавалося, що в цьому ігровому відрізку справу зроблено. Однак гості з Сєвєродонецька проявили характер і скоротивши рахунок до 23:21 змусили понервувати місцевих вболівальників та створили психологічний заділ на другий сет.

Рівнянки така дотисли суперниць, але другу партію розпочали невдало 3:8. Довелося І. Тартаковському вдатися до хвилинної перерви але й вона не допомогла. Більше ніж на 5 очок «Сєвєродончанка» господарок не підпускала і вигравши партію 25:19 зрівняла рахунок в матчі 1:1. Саме ця партія продемонструвала над чим «Регіні» потрібно працювати. В період коли команда втрачає ігрову ініціативу помилки(насамперед власні) сиплються як з рогу достатку. Десь не прийняли, десь не підстрахували, десь помилилися на подачі і суперниці миттєво відриваються в рахунку, а наздоганяти справа завжди важка і невдячна.

Проте приємно, що характер в команди є і правильні корективи вносяться прямо по ходу гри. Рівна боротьба в третьому сеті «Регіна» точилася до рахунку 14:13. В подальшому рівнянки потрохи схилили шальки терезів на свій бік і впевнено довели партію до перемоги 25:17.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненська «Регіна» зберегла прописку в Суперлізі ще на один сезон

Рівненська «Регіна» в Запоріжжі з місцевою «Орбітою» поділили очки

Приблизно такий же сценарій повторився і в партії №4. З рахунку 12:11 «Регіна» пішла у відрив задовго до завершення знавши всі питання в матчі.

Як ми вже й відмітили вище друга гра за розвитком подій багато в чому нагадувала першу. Початок гри був за гостями. «Сєвєродончанка» створила комфортний відрив 15:10 проте тайм-айт тренера рівнянок вніс злам в гру і наступний тайм-аут гості взяли вже за рахунку 19:17 на користь «Регіни». Цю перевагу наші дівчата втримали. Молодці! І характер і робота над помилками в дії! Так подумалося після завершення партії. Однак …

Такий перебіг подій «Сєвєродончанку» не знітив і «викидати білий прапор» гості не бажали. Вже з початку другого сету рівнянки «горіли» 3:9. Все, що вдалося зробити так це вирівняти гру але відіграти фору не вдалося 20:25.

І знову 1:1 після двох сетів. Більше «Регіна» своїх вболівальників не нервувала. 4:0, 9:4, 14:8, 21:13 і 25:16 в підсумку.

В четвертій партії гості протрималися до рахунку 15:15, а потім знову на майданчику було домінування господарок. Фінішний спурт з вражаючим рахунком 10:1 зафіксував п’яту перемогу «Регіни» в чемпіонаті.

Наступні ігри рівненські дівчата зіграють 8-9-го грудня в Южному. Суперник більш ніж серйозний – чемпіон України «Хімік»! Южненки в цьому турі встановили історичне досягнення в 50 перемог поспіль! Але ж кожна серія, навіть видатна, рано чи пізно закінчуються. То чому б рівнянкам не спробувати також увійти у історію і спробувати перервати переможну ходу южненської команди.







На правах реклами