Ми у Facebook
14.12.2017, 18:40

У Рівному пройде концерт, присвячений Леонтовичу та Веделю

В органному залі Рівного відбудеться хоровий концерт присвячений 140-літтю від дня народження М. Леонтовича та 250-ліття від дня народження А. Веделя
20 грудня у залі камерної та органної музики м. Рівне відбудеться унікальний хоровий концерт, присвячений 140 літтю від дня народження видатного українського композитора, у творчому доробку якого понад 150 музикальних творів. Серед них такі відомі, як "Дударик", "Пряля", "Козака несуть". А також «Щедрик» яким композитор прославив Україну на весь світ , М. Д. Леонтовича та не менш геніального Артемія Веделя, ім’я якого звикли згадувати поряд з іменами Максима Березовського та Дмитра Бортнянського. Творчість яких символізує цілу епоху – «золоту добу» в історії українського мистецтва.

Вірші пам'яті автора всесвітньо відомого "Щедрика" Миколи Леонтовича

В концерті візьмуть участь 2 камерних хорових колективи з м. Рівне: Камерний хор «Воскресіння» , хор з 25-літньою історією, лауреат семи міжнародних, двох всеукраїнських конкурсів, учасник багатьох фестивалів в Україні та за кордоном та жіночий камерний хор «Eternita» молодий жіночий хор, художнім керівником якого являється студент рівненського музичного училища Віталій Мартодеєв. Хор «Eternita» не зважаючи на свій молодий вік вже завоював любов в серцях жителів та гостей Львова, Дніпра, Одеси, Києва, забираючи на фестивалях перші місця тим самим вкотре підкреслюючи свій професіоналізм та любов до справи яку роблять. У програмі обох хорів прозвучать як і відомі твори композиторів М. Леонтовича та А. Веделя так і твори які ще не звучали в м. Рівне

Родзинкою концерту стане гість з . м.Києва, хормейстер Національної опери України Заслужений діяч мистецтв України Олександр Тарасенко, який являється засновником камерного хору «Воскресіння» та його художнім керівником протягом 1991-2012 років. Олександр Леонідович вкотре стане перед «Воскресінням» та про диригує програму концертів А. Веделя.

Ораганізаторами концерту являється хорове товариство ім. М.Леонтовича Національної всеукраїнської музичної спілки головою якої в м. Рівне являється художній керівник камерного хору «Воскресіння» Олександр Одинець, а також Г.О. «Об’єднання творчих людей»

Початок концерту 0 19.00.







На правах реклами