Ми у Facebook
19.12.2017, 08:43

Відома молодіжна організація Рівненщини відзначає 95-річчя

Цього року 95 років з дня заснування відзначає перша молодіжна організація «Пласту» на Рівненщині
З’явився перший пластовий осередок в селі Олександрія Рівненського району у 1922. Його заснували старшокласники місцевої польської семикласної школи Володимир Боровський, Теодосій Семенюк, Теодосій Довгалюк.

Сьогодні у центрі Рівного палитимуть свічки та їстимуть пончики

Олександрійські пластуни організували навколо себе молодь і почали проводити сходини, де вивчали географію, історію України, українську мову, приділяли увагу фізичним вправам та військовому вишколу, формували власну бібліотеку.

При місцевому курені імені Івана Богуна вперше на Рівненщині створили літературний, драматичний і столярний гуртки, які потім набули значного поширення в куренях Тучина, Городища, Межирич Рівненського повіту, Рівного, Володимир-Волинського, Луцька, Кременця та інших волинських сіл і містечок.

У Рівному стартує проект "Одна кров": шукають донорів


Місцеві провідники пластового руху створили та видавали власний журнал.

Нині ж у Рівненському районі діє Пластова оселя. Оселя отримала назву «Волошки» від назви населеного пункту, де вона знаходиться.

Як розповідає голова Окружної Пластової Ради Рівненської округи пласту – НСОУ Юрій Шадий, Пластова оселя укомплектована класами для тренінґів, їдальнею. А на її території облаштували стаціонарні місця для спортивних занять, для таборування та під ватру на відкритому повітрі.

Тут відбуваються патріотичні заходи, вишколи провідників і навчання виховників, таборові сезони. Тобто молодь має можливість розвиватися, є комфортні умови для її самореалізації.

Також вже другий рік поспіль у Волошках гостюють пластуни зі Сходу.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ