Ми у Facebook
21.01.2018, 14:40

З малям у колисці: робота для мами у декреті

Чимало матусь у декреті можуть шукати підробіток без відриву від «основного місця роботи» – малюка. І справа тут не тільки у нестачі грошей на утримання сім'ї.
Хтось хоче фінансової незалежності від чоловіка, хтось не мислить собі життя в чотирьох стінах, хтось бажає нового досвіду та подальшого професійного розвитку, а є й ті, хто хочуть змінити сферу діяльності і придивляються до інших варіантів у відпустці по догляду за дитиною.Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна вивчали варіанти, де може себе реалізувати мама у декреті.

Для початку мама має відповісти собі на наступні запитання:


 Що я вмію робити?
 Яке заняття мені до душі?
 Скільки часу я можу присвячувати роботі?
 На який заробіток я розраховую (регулярний або разовий, і його розмір)?

З огляду на відповіді, можна починати активний пошук. Умовно всі види заробітку можна поділитина кілька груп: робота за фахом, заробіток на хобі, фріланс в інтернеті, мережеві продажі.

«Домашня» робота: кілька порад фрилансеру

Робота за фахом

Це, мабуть, найпростіше. Якщо до декрету жінка була перукарем, майстром манікюру, масажистом, модельєром, швачкою, плюс до всього мала своїх постійних клієнтів – заробіток у декреті їй забезпечений. Шкільний учитель або викладач вишу цілком може бути репетитором зі свого предмета. Фахівець з дошкільного виховання або вчитель молодших класів – організувати міні-дитсадок. Більш того, бухгалтер, наприклад, може брати обслуговування фірми на аутсорс. Юрист – таким же чином консультувати клієнтів.

Заробіток на хобі


Якщо мама любить готувати, в'язати, вишивати бісером або хрестиком – захоплення також можна монетизувати: робити те ж саме, але на замовлення і за гроші. Першими клієнтами можуть стати подруги і родичі, а далі – реклама по «сарафанному радіо» або в соцмережах. Таким чином можна робити і поширювати мило ручної роботи, воскові свічки, м'які іграшки і т.д. Навіть таке
захоплення, як розведення кімнатних фіалок, можна перетворити на джерело доходу.

Робота в інтернеті

Якщо до декрету жінка працювала зі словом – заробляти написанням текстів не буде для неї в новинку. Ті ж, хто не мав відношення ні до письменництва, ні до журналістики, цілком можуть освоїти написання відгуків про будь-які товари – за це, виявляється, теж платять. Ще один напрямок роботи в інтернеті – адміністрування сайтів або груп у соціальних мережах: необхідно стежити за дотриманням правил сайту або групи, наповнювати сайт інформацією,відповідати на запитання. «Вищий пілотаж» роботи у «всесвітній павутині» – створення свого блогу чи сайту: писати можна про те, що цікаво самій, головне – кількість фоловерів, чим їх більше, тим більше можна заробити на рекламі. Це ж стосується і заробітку на YouTube – відео можна знімати про себе і свого малюка, головне – робити це цікаво і незвично.

Мережеві продажі

Для цього виду підробітку потрібні не спеціальні знання і вміння, а широке коло знайомих і «підвішений язик». Крім прямого поширення товару за каталогами, можна займатися дропшиппінгом в інтернеті. Для цього потрібно створити сайт або групу в соціальній мережі, де рекламувати продукцію оптового постачальника, продаючи товар у роздріб зі своєю націнкою. Варіанти заробітку у декретній відпустці можна знайти, головне – визначитися з цілями і пріоритетами для себе.






На правах реклами