Ми у Facebook
21.01.2018, 18:00

Як у Рівному в різні роки відзначали День Соборності (+ФОТО)

Активні рівняни вишиковували "Ланцюг Єдності" та влаштовували патріотичні флешмоби.


1990 рік:

Перший "живий ланцюг" в Україні патріотичні сили організували 21 січня 1990 року. Він простягнувся між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Зі Стрия жива шеренга прямувала до Львова, звідти - до Тернополя.



Далі маршрут проходив через Рівне, Житомир - і до Софійської площі в Києві.

2013 рік:



У День Соборності України 22 січня 2013 року рівняни розтягнули над Устею "Ланцюг Єдності". Понад півсотні рівнян взялися за руки на мосту через річку Устя, що на вулиці Соборній, і разом заспівали Гімн України. Також день Соборності в Рівному вшанували покладанням квітів до пам’ятника симону Петлюрі.



Молоді люди вийшли на вулиці з символікою України та ЄС. Сотні перехожих, взявшись за руки, теж стали частиною "живого ланцюга" у центрі міста.

2015 рік:



У День Соборності України патріотичний флешмоб "Україна – єдина і неподільна" організували ліцеїсти Рівненського НВК № 2 "Школа-Ліцей". Діти, згуртувавшись, створили живу жовто-блакитну літеру "У", як умовний символ назви нашої держави, яка була уособленням патріотичних почуттів та любові до Батьківщини.

2016 рік:



Мешканці міста вийшли в центр Рівного на майдан Незалежності, аби відтворити живий ланцюг, який 21 січня 1990 року з'єднав Захід і Схід України.

2017 рік:



На кордоні Рівненської та Житомирської областей люди утворили живий ланцюг. Понад сотня мешканців двох сусідніх регіонів взялися за руки і таким чином створили символ єдності українського народу.



Півкілометровий живий "Ланцюг Єднання" створили і 200 працівників Рівненської АЕС.

2018 рік:
22 січня 2018 року активісти ВО Свобода запрошують небайдужих рівнян продовжити патріотичну традицію в День Злуки та й утворити Ланцюг Єднання, збір на майдані Незалежності об 11:30.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами