Ми у Facebook
10.02.2018, 16:13

У Рівному урочисто підняли прапор зимових Олімпійських ігор

З нагоди старту ХХІІІ зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея), в рівненській ДЮСШ № 1 відбулося урочисте підняття Державного і Олімпійського прапорів. В заході взяли участь керівники спортивних організацій Рівненщини та відомі рівненські спортсмени.
Зокрема, серед пристутніх були начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації Віталій Ліпський, голова Відділення НОК України в Рівненській області, директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук, майстер спорту України міжнародного класу з фристайлу, учасниця XVІІІ зимових Олімпійських ігор в м. Нагано (Японія) 1998 р., XІХ зимових Олімпійських ігор в м. Солт-Лейк-Сіті (США) 2002 р. та XХ зимових Олімпійських ігор в м. Турин (Італія) 2006 р. Тетяна Бутенко, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник XXVІІ літніх Олімпійських ігор в м. Сідней (Австралія) 2000р., директор комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради Леонід Камлочук та заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України, тренер відділення фристайлу комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради Галина Досова.

В ході урочистої програми гості привітали спортсменів з можливістю представляти нашу країну на найвизначнішій спортивній події чотириріччя, побажали успіхів у всіх подальших спортивних стартах.

Саме на цих найавторитетніших змагання нашу країну представляють 33 атлети з 9 видів спорту. Зокрема з фрістайлу - три спортсмени, серед них рівнянка Ольга Полюк, майстер спорту України міжнародного класу з фристайлу, учасниця ХХІ зимових Олімпійських ігор в м. Ванкувер (Канада) 2010 р. та ХХІІ зимових Олімпійських ігор в м. Сочі (Росія) 2014 р. Ольга свій виступ на Олімпійських іграх розпочне 15 лютого.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянка Ольга Полюк стала дев’ятою на Кубку світу з фрістайлу

На зимовій Олімпіаді у Пхенчхані рівняни вболіватимуть за Ольгу Полюк

Вперше представниця нашої області стала учасницею XVІІІ зимових Олімпійських ігор у 1998 році в м. Нагано (Японія) – це Тетяна Бутенко, світ її знає як Тетяна Козаченко. Тоді вона посіла 4 місце. Таким чином, Тетяні було довірено підняти Олімпійський та Державний прапори.

Крім того, начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації Віталій Ліпський вручив вихованці ДЮСШ № 1 Христині Кулаківській посвідчення майстра спорту України з гімнастики спортивної.

Також Відділення НОК України в Рівненській області у співпраці з КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» презентували невеличке поліграфічне видання «Олімпійці Рівненщини» (1996 – 2018 роки). Тут зібрано фото та інформація про участь у іграх зимових та літніх Олімпіад. Присутні отримали такий буклет, а наймолодші учасники ще й інші сувеніри від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.





На правах реклами