Ми у Facebook
24.03.2018, 15:22

Небезпечна вулиця Межова: коли зміниться ситуація

google.com.ua/maps

ОГО і далі слідкує за ситуацією навколо вулиці у Рівному, де живуть наші читачі.
Мешканці вулиці Межової нарікають на те, що вулицею постійно їздять авто, водії яких не завжди радо пропускають пішоходів, а оскільки вулиця невелика, то заховатися від зустрічного авто не дуже то й просто. Щоб привернути увагу до своєї проблеми рівняни, які живуть на вулиці Межовій, не тільки зверталися до міської влади та різних рівненських інстанцій, але й вдавалися до акції протесту. Також рівняни-мешканці Межової ще минулого року запропонували облаштувати там тротуар. Міський голова Рівного Володимир Хомко у своєму коментарі зазначив, що дав розпорядження своєму заступнику Олексію Хмилецькому вивчити це питання: чи є технічна можливість. Якщо така технічна можливість буде, то тротуар на вулиці Межовій з’явиться. Олексій Хмилецький зазначав пізніше, що над цією проблемою зараз працюють проектанти.

google maps
google maps


Через деякий час вулицю Межову відвідали міські депутати Олександр Нестерук та Любов Романюк. Пані Романюк зазначила, що мешканці Межової надали проекти з облаштування там одностороннього руху. І свої пропозиції навіть графічно оформили. Олексій Нестерук повідомив, що після поїздки на вулицю Межову міські депутати обговорювали ситуацію мешканців вулиці з міським головою та його заступником і зараз уже готується проект об’їзду Межової.

В листопаді 2016 року Олексій Хмилецький у своєму коментарі розповів, що над проблемою вулиці Межової працюють проектанти. Зокрема вирішують питання щодо відведення земельної ділянки, яка стосується вулиць Межова та Хмільна. Тоді ведуться перемовини з приватними підприємцями, які там мають свою приватну власність. Коли міська влада зможе дійти з ними згоди, то можна буде говорити про організацію руху на згаданих вулицях.

Заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький в квітні 2017 року повідомив кореспонденту ОГО,що тривали переговори з приватними підприємцями, які мають на тій вулиці приватну власність. Коли вони завершаться й будуть дотримані усі необхідні законні та формальні вимоги, зміниться ситуація не тільки на вулиці Межовій, але й на вулиці Хмільній.


Кореспондент ОГО в кінці 2017 року отримав коментарі від заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького, що відбуватиметься далі:

- Триває процес відведення земельної ділянки й на наступний рік будемо планувати її капітальний ремонт. Якщо депутати дадуть згоду, то ми повністю реконструюємо вулицю Межову й будемо “пускати” транспорт зовсім за іншою схемою. Поки що не вирішено, яка саме це має бути схема руху. Над цим працюватимуть проектанти і після цього прийматимемо рішення щодо цього. Скоріше за все, це має бути односторонній рух — виїзд з цієї вулиці, а основний заїзд лише з вулиці Дворецької. Плануємо, що рух цією вулицею буде менш насиченим, - зазначає заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький

Яка нині ситуація щодо облаштування цієї вулиці?

Як повідомили кореспонденту ОГО, з управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому, розгляд питання щодо реконструкції вулиці Межової за умови вилучення земельних ділянок, які перебувають у приватній власності. Станом на кінець лютого цього року, в даному управлінні відсутня інформація про передачу згаданих ділянок у комунальну власність. Також в управлінні капітального будівництва у лютому ще була відсутня будь-яка інформація щодо благоустрою цієї вулиці.

Про те, що очікувати мешканцям Межової кореспонденту ОГО розповів заступник міського голови Рівного:

- Реконструкція буде можлива, якщо нададуть гроші на ці роботи. Поки що триває процедура відведення земельної ділянки. Тобто у власника ми мусимо взяти частину земельної ділянки, щоб облаштувати круговий заїзд — з вулиці Дворецької, а виїзд на Межовій. Таким чином на вулиці Межовій буде односторонній рух. Після завершення процедури відведення землі, згадані роботи коли профінансують, тоді й зробимо , - зазначає заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький.

Про ситуацію на вулиці Межовій, читайте у наступних випусках ОГО.

Довідка: Відведення земельної ділянки - сукупність землевпоряджувальних дій зі встановлення кордонів земельної ділянки на місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ МАТЕРІАЛИ ПО ЦІЙ ТЕМІ:

Небезпечна вулиця Межова у Рівному: у порядку денному cесії питання не знайти


Небезпечна вулиця Межова у Рівному: уся надія на міських депутатів Рівного


Небезпечна вулиця Межова у Рівному: люди обурені, що їм чекати далі


Небезпечна вулиця Межова у Рівному: коли очікувати перемін

Небезпечна вулиця Межова у Рівному: коли там організують рух авто


Міські депутати Рівного відвідали небезпечну вулицю Межову


Рівняни готові протестувати, бо бояться за життя своїх дітей

Небезпечна вулиця Межова у Рівному: коментар міського голови


Небезпечна вулиця Межова у Рівному: чи облаштують там тротуар

Небезпечна вулиця Межова: рівняни готові протестувати, бо бояться за життя своїх дітей


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ