Ми у Facebook
09.12.2018, 17:23

Олегу Сенцову стає краще

Аскольд Куров, фото з його сторінки у мережі Фейсбук

Але український режисер досі у медичній частині.
Олег Сенцов одужує після припинення голодування, але й далі знаходиться в медсанчастині колонії в Лабитнангі (Росія).

Про це Крим.Реаліі напередодні розповів російський режисер Аскольд Куров.

За його словами, ув’язнений український режисер виглядає набагато краще, ніж в період голодного протесту. Сенцов набирає вагу. Але як і раніше залишається в медсанчастині під наглядом лікарів, тому що до цього часу незрозуміло, які можуть бути наслідки такої тривалої голодовки
Кілька днів тому, 7 грудня, у київському Довженко-центрі відбулася прем'єра спектаклю «Номери» за п'єсою Олега Сенцова. На прем’єрі був присутній російський режисер Аскольд Куров, який зняв фільм «Процес» про суд над Сенцовим.

Кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі. Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Сенцов тримав голодування понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. В суботу, 6 жовтня, припинив голодування через те, що до нього планували застосувати примусове годування.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ