Ми у Facebook
24.01.2019, 14:41

Полонених українських моряків росіяни переводять до іншого слідчого ізолятора, - Денісова

фото з unn.com.ua.

Про це заявила український омбудсмен.
За словами Людмили Денісової, їй стало відомо про можливе переведення українських моряків Андрія Артеменка, Василя Сороки та Андрія Ейдера до Лефортовського СІЗО, де відсутні належні умови для подальшого лікування.



"За висновками наданими РФ стан здоров’я трьох поранених задовільний, але з альтернативних джерел відомо, що це не так.

Занепокоєна цією ситуацією та вважаю, що переміщення українських військовополонених становить загрозу для подальшого одужання та найшвидшого звільнення. Тому звернулася до урядовців з проханням вжити заходів щодо забезпечення невідкладного медичного обстеження, лікування та реабілітації", - написала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у мережі Фейсбук вчора, 23 січня.

Нагадаємо, 25 листопада 2018, росіяни напали на три українські кораблі – малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Напад на українські кораблі здійснили, коли вони поверталися після невдалої спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Росія полонила понад 20 українських моряків серед яких були і поранені.

Українська сторона заявляє, що українські моряки на собі відчули аж шість видів насилля. Як зазначив заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов російські прикордонники "відпрацьовували" на українських моряках стрілецькі навички.

За словами начальника слідчого управління ФСБ РФ Михайла Шишова, українці не зазнавали кульових поранень.

Серед полонених моряків - старший матрос, який служив на малому броньованому артилерійському катері «Нікополь», військово-морських сил України Андрій Оприско, випускник НУВГП.

В середині січня 2019 року суд РФ прийняв рішення продовжити строк тримання українських моряків під вартою до 24 та 26 квітня 2019 року.Зате на суді вони змогли зустрітися з родичами.





На правах реклами