Ми у Facebook
26.03.2019, 11:20

В США не знайшли ознак змови штабу Трампа з Росією

фото з prm.ua.

Генпрокурор США Вільям Барр передав конгресу звіт про доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера, який вів розслідування про можливі зв'язки передвиборного штабу Дональда Трампа з Росією.
Документ опублікований на сайті комітету Палати представників США.

"Розслідування не встановило, щоб учасники кампанії Трампа або хто-небудь пов'язаний з ними вступив в змову або координувався з Росією в її спробах вплинути на вибори президента США в 2016-у", - повідомив конгресменам Барр.

Досліджували можливість "російського втручання" у президентські вибори в 2016 році, так і перешкоджання правосуддю з боку Трампа і співробітників його передвиборної кампанії.

Спецпрокурор США встановив кілька випадків втручання у вибори Росії, говориться в документі. Йдеться про Агентство інтернет-досліджень (яке також називають "фабрикою тролів"). Мюллер вважає, що воно поширювало дезінформацію в соцмережах з метою роз'єднати громадян США і вплинути на підсумки голосування.

Однак, зв'язків між агентством і передвиборчою кампанією Трампа спецпрокурор не знайшов.

У той же час, Мюллер прийшов до висновку, що електронна пошта Гілларі Клінтон, суперника Трампа на виборах, була зламана пов'язаними з Росією хакерами. Однак спецпрокурор не знайшов зв'язку між ними і командою Трампа.

Про це повідомляє телеканал Прямий.





На правах реклами