Великодній кошик-2019: Скільки коштують продукти?
За рецептом, який залишається у наших розрахунках незмінним вже протягом 4 років, вартість випікання паски у домашніх умовах, виходячи з актуальних цін, становитиме майже 44 гривні за виріб вагою 0,7 кг.

Тобто, порівняно із минулорічними Великоднем, вартість приготування паски зросла на 7%. Отже, у поточному році темпи подорожчання паски є втричі нижчими, ніж у 2018 році, коли індекс вартості її випікання склав 21%. Основний вплив на підвищення вартості паски за період, що минув від попереднього Великодня, справило подорожчання масла вершкового (на 11%, «плюс» 6 грн. на виробі), борошна пшеничного (на 19%, «плюс» 2 грн.), молока (на 10%, «плюс» 1 грн.).
Натомість, вартість яєць та цукру знизилися на 9%−13%, що також сприяло сповільненню темпів зростання вартості паски.
На формування економ−кошика, який складається лише із 6 традиційних для освячення у храмі компонентів, українцям у поточному році необхідно буде витратити не менше 248 гривень, що на 8% більше, ніж торік.

Найпомітніше подорожчали у цьогорічному Великодньому кошику, крім паски, ковбаса домашня (на 13%) та сало (на 7%).

Загалом, з 2016 року вартість Великоднього кошика зросла у 1,7 рази. Для порівняння: за вказаний період прожитковий мінімум як для працездатних, так і непрацездатних осіб зріс в 1,4 рази.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Великодній кошик 2018: воістину здорожчав (+ЦІНИ)
Поради рівнянам: Як правильно зібрати великодній кошик


домашня ковбаса, паска, продукти харчування, великодній кошик, Великдень, споживач
Як зварити найсмачніше на світі пюре

Прості поради дозволять приготувати таку товчену картоплю, від якої за вуха не відтягнеш.
переглядів: 58
Як часто можна заряджати смартфон

Із постійний виключенням електроенергії важливо тримати свій телефон зарядженим. Тому чимало людей підключають свої смартфони до джерела живлення одразу при першій же нагоді. Але як часто можна заряджяти телефон?
переглядів: 172
Плацинди з сиром, яблуками, капустою: Як приготувати смачні палянички

Ці смачні паляниці називають і молдавськими, і бессарабськими, і українськими, але вони незмінно апетитні та ситні.
переглядів: 3714
Як заварити червоний буряк, щоб був яскравий та солодкий

Полюбляєте страви з буряком, але приготувати овоч не вдається ідеально, то колір виварюється, то смак не надто солодкий. Є кілька моментів, які варто знати перед тим як почати готівлю.
переглядів: 321
Печиво через м'ясорубку: Як приготувати простий й смачний десерт

Це печиво пахне дитинством і вершковим маслом. Просте у приготуванні з неймовірним смаком. Готуйте й частуйте гостей!
переглядів: 888