Дача.Сад.Город: Як врятувати майбутній врожай від заморозків
Однак, зважаючи на прогнози рівненських синоптиків заморозки в області короткотривалі й з середи, 17 квітня, температура почне поступово рости. Тож розберемо декілька способів як рятувати майбутній врожай:
Обмежити потенційні ризики травмування кісточкових плодових дерев пізніми весняними заморозками можна за рахунок посадки кісточкових дерев в найбільш пристосованих для їх вирощування місцях та шляхом вибору та посадки більш пізніх сортів, пише Український фруктовий портал.
Тим не менш, в більшій частині України доволі часто трапляються пізньовесняні заморозки, а деякі кісточкові дерева, наприклад абрикос цвітуть дуже рано.
Як вбрегти абрикос від весняних холодів
Окрім правильного вибору місця посадки, існує ще два інших способи, які можуть бути використані для захисту цвіту кісточкових дерев від пізніх весняних заморозків.
Перший - укриття дерев укривним матеріалом (брезент, агротканина, тощо) сприяє утриманню тепла в кроні дерева. Укривний матеріал має бути нанесений на дерево перш ніж температура повітря опуститься до 0оС і повинен залишатися на ньому, поки температура повітря підійметься вище нуля наступного ранку. Потрібно надійно закріпити укривний матеріал до дерева або грунту, щоб запобігти його продуванню в нічний час. Додаткове тепло може бути отримане від розміщення 60-100 - ватної лампочки всередині укриття. Основна ідея полягає в тому, щоб забезпечити більше тепла для підтримки температури протягом декількох нічних годин, коли температура повітря опускається нижче нуля. Брезент (або інше укриття) має бути зняте з дерева на наступний день, щоб уникнути накопичення надлишкового тепла всередині укриття. Якщо не зняти укривний матеріал з дерева в денний час, коли температура повітря вища 0оС - це може прискорити розвиток плодових бруньок або цвіту і зробити їх ще більш сприйнятливими до більш пізніх заморозків.
У Рівному прогнозують різке похолодання(+ПРОГНОЗ)
Другий спосіб полягає в розпилення незначного об'єму води для захисту від пізніх весняних морозів, але даний спосіб не рекомендується для застосування в невеликих некомерційних насадженнях. Ефективність такого захисту залежить від регулярної підтримки імпульсного безперервного розпилення води на гілки дерев і бутони протягом всієї ночі. Під час перетворення води в лід виділяється тепло, яке утримує температуру на рівні 0оС і вище. Обприскування має обов'язково продовжуватися до тих пір, поки температура повітря не підніметься вище нуля. Цей метод здатен захистити бутони від заморозків при температурі повітря не нижче ніж мінус 6-7оС, за умови повної відсутності вітру.

садівництво, агроволокно, цвіт абрикосів, обкурювання, як врятувати врожай, заморозки, Дача. Сад. Город
Чи дійсні ламіновані документи: офіційне роз’яснення

Нерідко українці, прагнучи зберегти свої документи в належному стані, вдаються до їх ламінування. Особливо це стосується таких важливих документів, як свідоцтва про народження, шлюб чи зміну імені. Проте виникає закономірне питання: чи не втрачає документ чинності після ламінування?
переглядів: 144
Державна програма протезування: добірка корисних матеріалів і посилань

Міністерство соціальної політики України підготувало добірку актуальних матеріалів, що допоможуть зорієнтуватися у питаннях забезпечення засобами реабілітації в межах державної програми.
переглядів: 184
Загубився номерний знак: що робити?

Втрата номерного знака — ситуація, з якою може зіткнутися кожен водій, особливо в період негоди, коли під час сильних дощів номер може просто відірватися від автомобіля. Утім, не варто хвилюватися — відновити номерний знак нескладно. Розповідаємо, як це зробити швидко та без зайвих труднощів.
переглядів: 202
Як приготувати каву в турці: поради, секрети й покроковий рецепт

Заварювання кави в турці – один із найдавніших способів приготування цього напою, що дозволяє максимально розкрити його смак і аромат.
переглядів: 167
Сирний пиріг із сосисками: простий і ситний варіант сніданку

Сирний пиріг із сосисками — чудова альтернатива традиційним бутербродам. Його приготування не потребує особливих кулінарних навичок, тож з рецептом легко впорається навіть дитина.
переглядів: 211