«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу
Все менше м'яса, все більше сої, паперу, крохмалю та хімічних складових ... Ви здивуєтеся, дізнавшись, що можуть додавати в ковбасу виробники. Скільки м'яса залишилося в сучасній ковбасі? Звідки вона потрапляє на прилавки і як її зберігають? Чи можливо по вигляду і кольору визначити свіжість і якість ковбаси?
«У складі ковбаси за стандартами повинно міститися від 80 до 95% м'яса в залежності від виду продукту, - пояснює експерт програми «Правила виживання» Лариса Баль-Прилипко. - Але ми стикаємося з тим, що для здешевлення виробництва використовується низькоякісна м'ясна сировина або м'ясо механічного обвалювання, і гірше того - соя, консерванти і різні барвники. При виборі ковбаси зверніть особливу увагу на її зовнішній вигляд. Оболонка, в якій знаходиться продукт, повинна бути сухою і неушкодженою. Зріз ковбасних виробів - рожевого кольору, без хімічного відтінку, а запах - без яскраво вираженого аромату. Уважно вивчайте етикетку: у складі ковбасних виробів не повинно бути м'ясо-обвалочних продуктів, сої і крохмалю».
Як зрозуміти, що ковбаса свіжа і не містить хімії? Що роблять з ковбасою, якщо термін її придатності закінчується? І в яких умовах зберігаються ковбасні вироби в супермаркетах? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко; лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев; юрист Денис Конюшко; шеф-кухар Віктор Лисенко; заступник начальника управління Госпродпотребслужби Юрій Міркеев.
У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - співачка Наталя Гордієнко. «Раніше мені здавалося, що я багато знаю про продукти харчування, але сьогодні, послухавши експертів, зрозуміла, як страшно жити в світі обману і фальсифікатів, - зізнається Наталя Гордієнко. - Програма «Правила виживання» потрібна для розуміння найелементарніших питань: де краще купувати продукти, що саме вибрати для свого столу і якими простими способами можна перевірити їх якість. Особисто я обходжу стороною стихійні ринки і купую продукти у великих супермаркетах у перевірених виробників. В цьому випадку, зберігши чек, можна захистити свої права».
Не пропустіть нові випуски унікального ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер».
Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.
Що потрібно зробити перед Новим роком: поради для ідеального свята
Напередодні Нового року важливо не лише визначитися з подарунками та меню, але й підготувати себе і свій простір до свята.
переглядів: 22
Як у Рівному відключатимуть світло завтра
Опублікували графік погодинних відключень електроенергії у Рівному на понеділок, 2 грудня
переглядів: 294
Як отримати 1 000 грн "Зимової єПідтримки", якщо немає Дії?
Від сьогодні, 1 грудня, в Україні розпочалася урядова програма фінансової підтримки населення, в рамках якої передбачено виплату тисячі гривень. Отримати ці кошти можна не лише через застосунок “Дія”, а й через “Укрпошту” та банки.
переглядів: 235
Як отримати 1 000 грн "Зимової єПідтримки" через Дію: інструкція та умови
До 28 лютого українці можуть скористатися програмою "Зимова єПідтримка" і отримати 1 000 гривень від держави. Кошти доступні для дорослих і дітей, оформити виплату можна через застосунок Дія або офлайн.
переглядів: 320
У Рівному є вільна вакансія еколога
У команду КАТП 1728 на постійне місце роботи шукають еколога.
переглядів: 193