Ми у Facebook
25.06.2019, 08:40

Рівняни жартують над борщівником (+ФОТО)

А що їм ще залишається робити?
Борщівника Сосновського стало так багато, що він поволі стає інтернет мемом. Нещодавно журналістка з Рівного Наталя Пастухова на своїй сторінці у мережі Фейсбук розмістила такий демотиватор.

Фото зі сторінки Наталі Пастухової у мережі Фейсбук
Фото зі сторінки Наталі Пастухової у мережі Фейсбук


Борщівник Сосновського доволі сильно розповсюдився у Рівному. Вінвиріс практично попід вікнами на вулиці Млинівській. Такі ж само рослини бачили і на Ювілейному. Крім того, читачі ОГО розповідають, що борщівник зустрічали і на Басовому куті, на Мототреці, на вулиці Київській, поблизу обласних лікарень, загалом - практично по всьому місту.

Майже у центрі міста, для прикладу, борщівник "вигнався" без малого у зріст людини.

Як повідомили кореспонденту ОГО з міського управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому, комунальні підприємства постійно викошують борщівник, якщо є звернення громадян або якщо його виявляють самі. Борщівник не входить до переліку карантинних бур’янів, який затвердило своїм наказом Мінагрополітики, тож органи місцевого самоврядування не мають правових підстав для здійснення дієвого контролю щодо поширення борщівника Сосновського, а також зобов’язання землевласників та землекористувачів до проведення належних заходів щодо боротьби з борщівником.

Борщівник Сосновського - небезпечний представник флори. Це шкідлива для здоров’я рослина, яка викликає глибокі опіки та алергію на шкірі.





На правах реклами