Ми у Facebook
03.08.2019, 11:20

Безкоштовна комуналка для тих, кому за 70

У Зеленського обіцяють максимально збільшити субсидії для пенсіонерів.
Українські пенсіонери, старші 70 років, будуть платити незначну частину платежів за житлово-комунальні послуги, починаючи з вересня 2019 року.

Решту суми буде покривати держава, повідомив представник президента України Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус, передає ТСН.

Газ подешевшав. Скільки заплатимо у серпні?

Офіс президента України Володимира Зеленського планує розширити кількість одержувачів субсидій на один мільйон сімей. За новими правилами, у першу чергу призначатимуть субсидії пенсіонерам, яким понад 70 років.

“Деякі домогосподарства, які повинні були б користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. За моїми оцінками, мова десь про додатковий один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога”, – пояснив Андрій Герус, пише газета "ОГО" з посиланням на businessua.com.

Герус зазначив, що за допомогою спрощеного процесу отримання субсидій із пенсіонерів уряд зніме тягар платежів за ЖКП. "Можливо, вони не будуть мати повністю безкоштовну комуналку, але більшу частину їх рахунків за ЖКП буде платити держава", – сказав представник глави держави в уряді.

Він додав, що реформу монетизації субсидій слід продовжувати та пообіцяв проаналізувати, хто отримує на руки гроші і справно оплачує рахунки за ЖКП, "а хто, можливо, використовує їх для власних потреб".

Замість субсидій - "живі гроші" для оплати комуналки

ТОП-5 запитань про монетизацію пільг та субсидій

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ