Ми у Facebook
13.10.2019, 12:07

На Рівненщині відбувся важливий освітянський семінар (+ВІДЕО)

В Національному університеті «Острозька академія» в рамках дискусійної платформи «Місія сучасного університету» відбувся семінар «Новий підхід до акредитації: чого чекати закладам вищої освіти від НАЗЯВО».
Семінар відбувся за участі керівника секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайла Винницького та члена Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олександра Длугопольського.

Також до роботи долучилися не лише науково-педагогічні працівники НаУОА, але й представники закладів вищої освіти із Рівного, Луцька та Хмельницького.
Під час зустрічі представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти представили нову процедуру проходження акредитації освітніх програм, розповіли про процес відбору експертів, які задіяні в акредитації, роль новосформованих галузевих експертних рад. А ще поділилися своїми міркуваннями про те, як вони розуміють «якісну освіту». Пояснили суть критеріїв оцінки освітніх програм. Разом з тим, під час дискусії усі учасники могли обговорити проблемні питання проведення акредитації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, а також задати питання щодо основних напрямів роботи НАЗЯВО.



«Проведення цього семінару зараз надзвичайно важливе і актуальне. Дуже тішить, що Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти відкрите до дискусії і готове вести діалог. Очевидно, що стара процедура акредитації є дуже формалізованою. НАЗЯВО наголошує, що своїм завданням вбачає не покарання університетів, а оцінка якості освітніх програм і вказування на шляхи їх покращення у разі необхідності. Звісно, що до нової процедури акредитації є ще багато запитань, які потребують роз’яснення. Саме тому ми вирішили в НаУОА організувати такий семінар», - наголосив проректор за науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія» проф. Дмитро Шевчук





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра