Ми у Facebook
09.12.2019, 11:20

Збільшення штрафів для "євроблях" знову відклали

Парламент дав ще один шанс власникам ввезених на територію України автомобілів з європейськими номерами. "За" проголосували 311 нардепів.
Верховна Рада ухвалила за основу в першому читанні законопроект №2288 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 і 481 ”Про відстрочення збільшення штрафу за ввезення “євроблях”.

Документ призупинив дію нових санкцій, передбачених частинами четвертою-шостою статті 470 і четвертою-шостою статті 481 Митного кодексу, пише businessua.com.

Нагадаємо, у жовтні прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляв, що штрафні санкції до власників нерозмитнених автомобілів відкладено до 1 січня 2020 року.

Останній шанс для "євроблях": які зміни готує уряд?

Штрафні санкції діяли з 22 серпня 2019. Водії у разі перевищення строку транзиту або тимчасового ввезення авто від 20 до 30 діб повинні були заплатити штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розукомплектовування розмір штрафу досягає 170 тис. грн або конфіскація авто. Окрім цього, передбачена відповідальність за передачу таких авто у володіння або розпорядження іншій особі, а також їх використання в комерційних цілях - штраф 34 тис. грн.

Отже, розмитнити "євробляхи" за спрощеним порядком можна до кінця цього року. Також до кінця 2019 року відтермінували штрафи за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту через територію України.







На правах реклами