Ми у Facebook
04.01.2020, 17:20

Різдвяна кутя: Чим корисна святкова страва?

В давнину вважалося, що смачнішою та ситнішою буде різдвяна кутя, то кращим буде врожай і достаток у родині.
Чим корисна і кутя і які вітаміни містять її інгредієнти:

Зерно, з якого готують кутю, символізує вічне життя, воскресіння і достаток. Мед — символ райського блаженства, здоров'я й благополучного побуту. Мак і горіхи – символи достатку і родючості. Пшениця — основний інгредієнт куті — багата вітамінами, білками, вуглеводами і мікроелементами. Клейковина пшеничних зерен зміцнює м'язи тіла. Мед містить глюкозу, яка благотворно впливає на серце, шлунок, покращує апетит. Волоські горіхи корисні для мозку, серця і печінки, а поєднання горіхів і меду позитивно діє на нервову систему.

Щоб не нашкодити здоров'ю, слід обмежитись 100-150 г куті, тобто, 4-5 столовими ложками, рекомендують лікарі. Пшениця важкий продукт для хворого шлунка і підшлункової залози. З кутею слід бути обережним тим, хто має проблеми шлунково-кишкового тракту, зокрема страждає хронічним панкреатитом: у великих кількостях пшениця призводить до здуття живота і дискомфорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
7 рецептів куті на Різдвяний Святвечір

Страви на Різдво: ТОП-5 рецептів куті





На правах реклами