Як вибрати безпечні рибні консерви (ПОРАДИ)
Більшості видів рибних консервів для зберігання достатньо температури від 0 до 20 градусів Цельсія. Але ікру потрібно зберігати при температурі від мінус 4 до мінус 6°С.
В основному масовий вилов риби поширених видів: горбуша, кета, лосось, ставрида, сайра, скумбрія проходить з липня по жовтень.
Найсмачніші консерви зі свіжевиловленої риби. Але це стосується заводів-виробників, які знаходяться поблизу місця вилову. На всі інші підприємства сировина потрапляє в замороженому вигляді. Це не впливає на якість, але ми про це повинні знати.
На жаль, ми не можемо знати походження риби в банці. В останні роки почастішали випадки приготування консервів з незаконно виловленої риби. Якщо офіційно виловлена ставрида коштує умовних 100 одиниць, то спіймана піратськими артілями без дотримання температурних режимів при обробленні, зберіганні і перевезенні коштує 30 одиниць. І тому в гонитві за миттєвим прибутком недобросовісний бізнес скуповує цей дешевий, але неякісний продукт і пускає його в виробництво.
Фахівці Асоціації рибалок України радять звернути увагу, скільки риби повинно бути в консервах, про це написано на етикетці. Найчастіше вона просто плаває в зайвій рідині. Виливши її, ми отримуємо кілька шматочків риби, яких явно недостатньо для заявленої на етикетці ваги нетто. Ми багато в чому можемо покластися на свій життєвий досвід. Тому при зустрічі з недобросовісним виробником не слід наступати на ті ж «граблі» і вдруге купувати його товар. Благо, сьогодні на прилавку вибір є.
Ну і звичайно необхідно уважно розглянути банку. Вона не повинна бути роздута (бомбаж), не повинно бути «хлопавки» (опуклість, яка зникає при натисканні в одному і з'являється в іншому місці).
Крім цього, вкрай неприпустимі патьоки на банці, а так само не повинно бути іржі на швах.
Який новорічний стіл без баночки шпротів? При їх приготуванні використовують «фірмово» балтійські шпроти (кільку). Але так само застосовують і іншу маленьку рибку: салаку, молодь оселедця або каспійську тюльку. Консервують в маслі попередньо копчену рибу. Шпроти мають привабливий аромат і вишуканий смак. Але вони несуть і велику шкоду. При копченні утворюється канцероген бензопірен, який може впливати на появу онко захворювань. Тому зловживати цими консервами не варто. При рідкісному вживанні шпрот можна нічого не побоюватися.
Протипоказані шпроти при індивідуальній непереносимості, наявності алергії і при подагрі. Не рекомендується їсти шпроти тим, хто хоче схуднути і боїться зайвої ваги. Так як в консервах міститься багато солі і масла, то часте їх вживання негативно позначиться на печінці.
У консервах з горбуші, кети, скумбрії, тріски, крабів, кальмарів всередині можуть бути маленькі білі кристали фосфорнокислої солі магнію та амонію. Вони нешкідливі, але викликають неприємний хрускіт на зубах.
Якщо при зовнішньому огляді ви не виявили явних ознак неякісного товару, але при відкриванні банки виявиться продукт з кислим смаком і запахом, викиньте його!
Пам'ятайте, рибний продукт повинен бути тільки вищої якості, все інше сумнівний сурогат небезпечний для вашого здоров'я.
Як правильно вибрати рибу на новорічний стіл?
Про це розповіла Прес служба Асоціації рибалок України.
Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram
Онлайн-хрещення: у Чернігові церкви адаптують потреби людей до реалій війни
Чернігівські церкви практикують хрещення дітей дистанційно. Таке рішення стало актуальним через війну, яка розлучила багато сімей.
переглядів: 140
Ароматний пиріг з хурмою: простий рецепт для домашньої випічки
Хочете приготувати щось особливе та смачне? Спробуйте цей неймовірний пиріг з хурмою! Соковита хурма, ароматні прянощі та хрустка карамельна основа створять незабутній смак.
переглядів: 165
Пляшка для води від адідас: стиль, функціональність та турбота про ваш комфорт!
Пляшка для води від адідас: стиль, функціональність та турбота про ваш комфорт!
Це не просто аксесуар, а незамінний предмет для кожного, хто веде активний спосіб життя. Вона допомагає залишатися гідратованим, дбає про екологію та підкреслює стиль власника. adidas, відомий своїм інноваційним підходом до спорттоварів, пропонує варіанти, які відповідають усім сучасним вимогам. Пляшка для води з асортименту об'єднує високу якість, функціональність та стильний дизайн, котрі роблять її ідеальним вибором для занять спортом, подорожей та повсякденного використання.
переглядів: 212
Готуємо шакшуку на сніданок: простий рецепт
Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
переглядів: 1162
Передбачення на день: дізнайтесь, що вас чекає сьогодні
Дізнайтеся своє персональне передбачення на 26 січня.
переглядів: 213