Ми у Facebook
07.01.2020, 12:40

Чим підгодувати кімнатні рослини взимку?

У зимовий період квіти у вазонах на наших піідвіконнях потребують особливого піклування. При нестачі корисних речовин, рослини сповільнюють ріст, починають хворіти, перестають цвісти. Але зима – період спокою…
Яким має бути підживлення кімнатних квітів, і які його загальні правила взимку?

ДОБРИВА У ВОЛОГУ ЗЕМЛЮ. По-перше, підгодівлі не можна застосовувати, якщо земля суха. Навіть, коли добрива розбавлені, все одно є ризик «обпекти» коріння. Тому, перед тим як підживити рослину в горщику, ґрунт трохи поливають і залишають на 2-3 години просочитися вологою. І тільки потім удобрюють приготованим розчином. Зазвичай добрива для квітучих та зелених рослин застосовують взимку 1-2 рази за сезон і розведеними у 2-3 рази.

Як поливати кімнатні рослини взимку?

БЕЗ СОНЦЯ. Підгодовувати квіти краще у вечірній час, коли немає сонця. Випаровування менше, і квітка отримує підживлення в повній мірі.

ЗА ІНСТРУКЦІЄЮ. На кожній упаковці написана інструкція застосування даного виду добрив. Не варто порушувати ці рекомендації, щоб не «спалити» рослину.

СПОЧАТКУ ВИЛІКУВАТИ. Бувають випадки, коли підгодівлю вносити не можна. Це трапляється в період хвороби рослин або впливу на них шкідників. Спочатку треба «полікувати» рослину, і тільки потім, якщо квітка повністю одужає, обережно починають її підживлювати.

Як боротися взимку зі шкідниками кімнатних рослин?

ЩОЙНО З МАГАЗИНУ. Немає сенсу починати відразу удобрювати щойно куплені чи подаровані рослини. При розведенні їх у промислових умовах, у ґрунт поміщають безліч мінералів і стимуляторів.
Після придбання, рослини слід підгодовувати не раніше, ніж через місяць-півтора. За цей час вони зможуть прижитися на новому місці у вас вдома.

ПІСЛЯ ПЕРЕСАДКИ так само слід витримати паузу. Якщо підібраний вами грунт був правильний, то рослинам буде в ньому комфортно, й вони отримають всі необхідні речовини для виживання, росту та цвітіння.

Що робити з кімнатними рослинами, яким некомфортно зимувати на підвіконні?

Чим підгодувати кімнатні квіти взимку в домашніх умовах? Чого не можна робити?

Навесні та влітку зазвичай користуються універсальними добривами, призначеними для звичайного режиму. Взимку більшість рослин не удобрюють. Не потрібно вносити стимулятори росту. Але підгодівлю слід продовжувати. Особливо це стосується квітучих рослин, інакше під час цвітіння вони втрачають свої сили, засихають та обпадають бутони.

Рослинам, які не цвітуть, потрібно давати добрива в меншій пропорції і значно рідше. До весни їх достатньо буде підгодовувати один раз на місяць.

Найпопулярнішими і найбільш вдалими вважаються такі делікатні добрива:

* Чайну ложку соку алое розводять з півтора літра води й поливають кімнатні квіти один раз на місяць.

* Настій з цитрусових і гранатових шкірочок і витримують добу. Підгодівля настояними апельсиновими та мандариновими шкоринок підходить для всіх рослин.

* Протягом такого ж часу настоюють шкірки від бананів.

* Промиваючи крупи - рис, гречку, пшоно, перловку, не потрібно виливати воду. Вона послужить хорошим м'яким добривом. Це стосується і води, в якій деякий час для розмочування знаходився сушений горох або нут.

* У будинку, де є акваріум, коли змінюється вода, не слід виливати використану. Вона стане в нагоді для поливу кімнатних насаджень.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами